Exercițiile fizice în timpul sarcinii

Exercițiile fizice în timpul sarcinii

Cu cat sunteti mai activa in timpul sarcinii, cu atat mai usor va veti adapta la schimbarile prin care trece corpul si la cresterea in greutate. De asemenea, veti avea un travaliu mai usor si va veti recupera mai usor dupa nastere.

Este important sa nu renuntati la activitatile fizice pe care le faceati inainte de sarcina, atata timp cat va simtiti bine (sport, alergat, yoga, dans, mersul pe jos). Exercitiile fizice nu sunt periculoase pentru copil. Mai mult, exista dovezi conform carora femeile active au mai putine probleme in timpul sarcinii si in timpul travaliului.

Care sunt sfaturile specialistilor?

  • Nu va epuizati. Este posibil sa nu mai puteti face atat de mult sport pe masura ce sarcina progreseaza. Cel mai bine este sa va consultati cu medicul.
  • Trebuie sa fiti capabila sa purtati o conversatie in timp ce faceti sport. Daca va pierdeti respiratia in timp ce vorbiti, atunci este posibil sa depuneti prea mult efort.
  • Daca nu erati o persoana activa inainte de a ramane insarcinata, nu faceti brusc exercitii fizice intense. Daca incepeti cu un program de exercitii aerobice (alergare, inot, ciclicm, etc) trebuie sa ii spuneti instructorului ca sunteti insarcinata si sa nu incepeti cu mai mult de 15 minute de exercitii, de trei ori pe saptamana. Cresteti treptat pana la cel putin patru sesiuni, a cate 30 de minute fiecare, in fiecare saptamana.
  • Exercitiile fizice nu trebuie sa fie obositoare pentru a fi benefice.

citeste mai mult