test

Duşmanul din farfurie. Românii se hrănesc cu hormoni, antibiotice şi substanţe cancerigene

Duşmanul din farfurie. Românii se hrănesc cu hormoni, antibiotice şi substanţe cancerigene

Sănătatea consumatorilor români este pusă în pericol de alimentele pe care le consumă.  Cei care cumpără mâncare din comerţ sunt trataţi, fără ştiinţa lor, cu antibiotice, hormoni şi alte substanţe cancerigene şi care dau malformaţii la bebeluşi.

Astfel, românii cumpără carne provenită de la animale care au dezvoltat rezistenţă la antibiotice. Ultimul raport al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară, publicat joi, 23 mai, arată că 87% din puii crescuţi în fermele din România au dezvoltat rezistenţă la ciprofloxacină, tetraciclină şi ampicilină, substanţe care se folosesc şi pentru tratarea unor infecţii postoperatorii sau a unor boli ca otita sau bronşita.

În cazul porcilor, cea mai mare rezistenţă, de aproape 60%, este la tetraciclină, antibiotic utilizat pentru tratarea unor boli ca pneumonia sau a infecţiilor urinare.

Deoarece consumatorii mănâncă aceste produse, la rândul lor vor dezvolta imunitate la aceste tipuri de medicamente.