Dieta care i-a adus moartea lui ”Miss Fitness Australia”

Dieta care i-a adus moartea lui ”Miss Fitness Australia”

O tânără de 25 de ani a murit din cauza dietei pe care o urma. Meegan Hefford a fost numită Miss Fitness Australia, fiind o culturistă înrăiă, acest hobby aducându-i și sfârșitul. Tânăra suferea de o boală genetică rară care nu îi permitea să asimileze proteinele pe care aceasta le consuma în exces pentru că se pregătea pentru o nouă competiție.

Meegan a fost mama unei fetițe de 7 ani și a unui băiat de 5. Tânăra a murit după ce a consumat prea multe proteine, intenționanând să-și pregătească corpul pentru o nouă competiție. Culturista a fost găsită inconștientă în apartamentul ei și a fost transportată la spital. Aceasta a murit două zile mai târziu.

Medicii au descoperit că tânăra a trăit cu o condiție rară prin care corpul ei nu putea asimila proteinele, iar faptul că Meegan a urmat o dietă bazată doar pe proteine i-a adus moartea. Tânăra intenționa să concureze la o competiție ce se va ține în luna sempetmbrie, iar pentru aceasta urma cu strictețe un program alimentar, prin care consuma proteine din shake-uri, suplimente și alimente bogate în proteine.

Tânăra nu avea habar de existența bolii de care suferea, cu toate că era una genetică. Aproximativ 8.000 de persoane suferă de această condiție rară, însă mulți dintre ei trăiesc fără să știe de existența ei

„În mod normal, organismul poate elimina azotul, un produs rezidual de metabolizare a proteinelor din sânge. Cu toate acestea, o tulburare de ciclu de uree ar interzice acest lucru.
Prin urmare, azotul, sub formă de amoniac toxic, se poate acumula în sânge și, eventual, va ajunge în creier, unde poate provoca efecte ireversibile: comă și moarte.

Deficitul de enzime poate fi destul de ușor, astfel încât persoana să poată detoxifica amoniacul în mod adecvat – până când există un declanșator. Declanșatorul ar putea fi o boală virală, un stres sau o dietă bogată în proteine”, susține Cynthia Le Mons, directorul executiv al unei fundații, potrivit Independent.

Mama tinerei se află în stare de șoc de la aflarea veștii că fiica sa nu mai este. Aceasta știa de faptul că urma cu strictețe o dietă bazată pe protein și a declarat că mergea de cel puțin două ori la sala de forță pentru a se pregăti de competiție.

sursa: http://www.click.ro/