De ce ar trebui să renunţăm să mai consumăm pâine
Pâinea nu este recomandată de nutriţionişti. Deşi un român consumă în medie 97 de kilograme de pâine pe an, medicii susţin că doar două felii de pâine pe zi sunt de ajuns.
“Singurul beneficiu al pâinii albe este că, prin conţinutul bogat de amidon (glucide), asigură o parte din energia necesară organismului. În schimb, acest produs de panificaţie nu conţine nici fibrele şi nici vitaminele sau sărurile minerale necesare organismului, deoarece acestea au fost eliminate în mare parte pe parcursul procesului de rafinare a făinii. De asemenea, deşi pe ambalaj este specificat un conţinut de aproximativ 9 grame de proteine, acestea au o valoare biologică inferioară, mult sub cea a proteinei găsită în ouă, spre exemplu. În cazul copiilor, mai ales, proteina găsită în pâine (glutenul, n.a.) poate duce la apariţia anumitor reacţii de intoleranţă”, a explicat medicul nutriţionist Magdalena Moroşanu.