test

Casa Fabian – „La noi se întâmplă lucruri frumoase”

Casa Fabian – „La noi se întâmplă lucruri frumoase”

Casa Fabian este un ONG pentru îngrijirea vârstnicilor din Timișoara înființat în urmă cu aproximativ 10 ani. De curând însă, s-a schimbat conducerea, iar acest lucru a lăsat loc unor „Povești frumoase”.

Din păcare, la noi în țară, centrele de îngrijire pentru vârstnici sunt considerate ca fiind o ultimă variantă atunci când bătrânețea îi ajunge din urmă pe cei dragi. Și deși în țările Occidentale căminele de bătrâni sunt văzute diferit, românii încă sunt reticenți.

Tocmai de aceea, conducerea centrului de îngrijire Casa Fabian din Timișoara dorește să schimbe această percepție și să demonstreze că un cămin de bătrâni este un loc sigur, un loc în care vârstnicii sunt îngrijiți așa cum trebuie și e un loc în care aceștia se pot simți „ca acasă”.

„Motto-ul nostru este Casa Fabian e acasă. Asta pentru că ne dorim și facem tot ce ne stă în putință pentru ca toți beneficiarii noștri să se simtă în largul lor, iubiți și apreciați. La Casa Fabian primează grija față de vârstnici și crearea unei ambianțe plăcute.”

Acest centru de îngrijire vârstnici din Timișoara deține 2 clădiri în incinta aceleiași curți. Una dintre acestea este destinată în mod special persoanelor cu Parkinson și Alzheimer, iar toți cei care sunt cazați cu aceste patologii beneficiază de îngrijire și tratamente specifice.

Pe site-ul lor, cei de la Casa Fabian au creat o pagină care se intitulează „Povești Frumoase”. Aici prezintă activitățile pe care le fac în centrul lor, dar și poveștile vârstnicilor care s-au recuperat în urma îngrijirii de care au beneficiat în cadrul centrului.

Această pagină este destinată oricui își dorește să își aducă persoana dragă într-un centru de îngrijire dar și celor care încă nu sunt convinși că e o alegere bună.

Casa Fabian este un centru de îngrijire vârstnici, un ONG a cărei misiune este crearea unui spațiu în care vârstnicii să se simtă ca acasă.

Mai multe detalii despre căminul de bătrâni Casa Fabian găsiți pe site-ul lor, iar poveștile frumoase le puteți citi în rubrica specială „Povești frumoase” pe care o găsiți aici: https://casa-fabian.ro/povesti-frumoase/

 

ASOCIAȚIA FABIAN

Persoana de contact: Nicolescu Bianca

Telefon: 0756791342

E-mail: casafabian.tm@gmail.com

Site web: www.casa-fabian.ro