Cand e bine sa consumam pepenele

Cand e bine sa consumam pepenele

Deși nu există complicații serioase pe care pepenele să le producă, putem să vorbim de câteva neplăceri ce pot să apară. Balonarea este unul dintre aspectele negative pe care pepenele le poate cauza seara, iar acest lucru este determinat de faptul că, de cele mai multe ori, este consumat imediat după cină. În general, fructele trebuie mâncate doar pe stomacul gol, deoarece doar așa pot fi absorbite în totalitate, fără niciun risc de a te balona sau de a te strica la burtă.

Pepenele este o adevărată binecuvântare, mai ales în acest anotimp, când temperaturile ridicate ne fac să fim mult mai selectivi la mâncare, dar și să consumăm mai multe lichide pentru a ne hidrata. Pepenele este unul dintre fructele pe care oricine le consumă vara, indiferent de regiune și țară. Acesta a fost cultivat încă din cele mai vechi timpuri, de mii de ani, iar evidențe ale plantării sale există din Egiptul Antic.

Printre principalele beneficii ale acestui fruct se află scăderea ratei de obezitate, a diabetului și a bolilor de inimă, dar și efectele benefice în vindecarea astumului, a cancerului, a diverselor infecții și inflamații din corp.

Mai multe pe Divahair.ro.