test

Cancerul de col uterin și bolile cu transmitere sexuală: V-Veil UP2, voalul de auto-prelevare pentru o detectare mai ușoară a virusului HPV/Papillomavirus și a bolilor cu transmitere sexuală

Cancerul de col uterin și bolile cu transmitere sexuală: V-Veil UP2, voalul de auto-prelevare pentru  o detectare mai ușoară a virusului  HPV/Papillomavirus și a bolilor cu transmitere  sexuală

Cancerul de col uterin este al doilea cel mai frecvent cancer la femei la nivel mondial, ucigând între 250.000 și 300.000 de persoane în fiecare an. Dintre cele 500.000 de cazuri noi identificate anual, 80% apar în țările în curs de dezvoltare (sursa: Institutul Pasteur).

Noile recomandări ale OMS pentru depistarea și tratamentul pentru prevenirea cancerului de col uterin sunt ÎNCĂ PRIORITATEA MONDIALĂ (6.07.2021), iar OMS face presiuni și mai mari decât înainte pentru diagnosticarea HPV.

De aici și interesul pentru depistarea precoce a papilomavirusului uman (HPV), virusul care provoacă infecția care duce la cancer. Cu cât tratamentul este efectuat mai devreme, cu atât este mai eficient. Rămâne o provocare majoră: convingerea femeilor să accepte testul. Unele femei se simt jenate în timpul examinărilor ginecologice, în parte din cauza valorilor culturale sau religioase.

În acest context, V-Veil-Up Production prezintă „V-Veil UP2”, un voal de auto-prelevare pentru detectarea virusului HPV/Papillomavirus.
Simplu și sigur, respectă intimitatea tuturor femeilor, oferind în același timp o eficiență fără egal: dublează capacitatea de detectare a genomurilor în comparație cu metodele tradiționale (studiu realizat de Spitalul Georges Pompidou din Paris).

„Cu brevetele produsului la nivel mondial și o unitate de producție noua si performanta, dorim să ajutăm la salvarea cât mai multor femei.”
Mariana Preda, Director General V-Veil-Up Production

Un voal de auto-prelevare simplu și eficient

Introdus în cavitatea vaginală cu ajutorul unui aplicator, voalul vaginal „V-Veil UP2” permite prelevarea secrețiilor, a diverselor fluide și substanțe din vagin și colul uterin. Secrețiile și ADN-ul sunt foarte ușor de plasat pe voal: trebuie doar să așteptați 2 minute înainte de a îndepărta voalul și de a-l introduce într-un tub de transport care conține lichidul de conservare (83 de zile fără refrigerare). Acesta va fi apoi trimis la un laborator pentru o analiză moleculară de tip PCR. Analiza va permite detectarea eventualelor genomuri cu risc ridicat și scăzut și, astfel, va permite o intervenție timpurie.

Un concept testat, validat și aprobat de Prof. Laurent Belec de la Spitalul Pompidou din Paris

Voalul vaginal colector „V-Veil UP2” a fost testat pentru prima dată în Africa, un continent masiv afectat de prezenta HPV, în Ciad, pe 256 de femei, pentru a compara metoda clasică cu prelevarea efectuată de către ginecolog și sistemul de auto-prelevare cu voalul vaginal colector „V-Veil UP2”.

În februarie 2023, un nou studiu cu voalul vaginal colector „V-Veil UP2” efectuat cu 455 de femei din Republica Democratica Congo a fost prezentat de profesorul Laurent Bellec de la Spitalul Pompidou la Congresul Mondial EUROGIN din Bilbao, Spania, iar în aprilie la Congresul Internațional de Papilomavirusuri (IPVC) 2023 din Washington, SUA.

În timp ce peste 98% dintre decese au loc în țările cu resurse reduse, 90% dintre acestea sunt localizate în Africa Subsahariană (sursa).
Studiile au fost efectuate de personalul medical de la Spitalul Pompidou din Paris și de medici și cadre universitare din Ciad. Unul dintre ele a primit premiul 1 „ICAR” pentru acest studiu. Iar rezultatele vorbesc de la sine:
• Rata de acceptare de 97,1% pe un panel de 256 de femei.
• Capacitate aproape dublă de detectare a HPV oncogen de risc înalt (HR-HPV) prin PCR multiplex în timp real, în comparație cu prelevarea standard cu tampon de către un ginecolog sau o asistentă medicală.
• Depistare la 1 din 8 femei a de 12 ori mai multe HPV-HR oncogene.
V-Veil-Up Production produce Voalul Vaginal Colector „V-Veil UP2” din 2020 și are un acord la nivel mondial cu un producător de aparate PCR pentru furnizarea Voalului Vaginal Colector „V-Veil UP2”.

Cum funcționează voalul colector vaginal:

Există două dimensiuni de voal: 14 mm și 28 mm (foto).
Kituri adecvate pentru toate campaniile naționale de depistare a cancerului de col uterin
Astăzi, noutatea este că V-Veil-Up Production își dorește ca voalul vaginal colector „V-Veil UP2” să fie folosit masiv în campaniile de prevenire a cancerului de col uterin, datorită creării unui KIT cu voalul vaginal colector „V-Veil UP2” și lichidului de transport al acestuia și a tuturor reglementărilor necesare pentru a fi trimis prin poștă.
• Foarte practice pentru ONG-urile care desfășoară campanii de screening HPV în Africa, în special în comunitățile musulmane. Într-adevăr, proba poate fi prelevată de către femeie singură sau însoțită (de exemplu, de o moașă).
• Sunt potrivite pentru laboratoarele care doresc să aibă cel mai bun produs și care doresc să economisească bani cu mai puțin personal (nu este nevoie de un ginecolog pentru a face testul).
• Singurul sistem de auto-prelevare care beneficiază de studii științifice care arată rezultate atât de bune, cu sau fără medic.
• Singurul și unicul kit de pe piață cu voalul „V-Veil UP2” și lichidul său de transport.
Lichidul de transport și tubul acestuia sunt fabricate în Franța
Lichidul din tubul de transport are un termen de valabilitate de 83 de zile fără refrigerare.
Este alcătuit doar din apă, etanol 30%, săruri și un biocid pentru siguranța utilizatoarei. NU conține metanol sau formaldehidă.
Lichidul de transport este validat și utilizat de principalii lideri în citologie și HPV.

Un francez se află în spatele acestei descoperiri

Bernard CHAFFRINGEON este un inventator francez cu peste 150 de brevete la activ și director de companie. A fondat V-Veil-Up Production în urmă cu trei ani. El este autorul brevetelor pentru voalul de auto-prelevare V-Veil-UP2 și pentru mașinile de producție industrială.
Un proiect care este o continuare logică a activității sale anterioare: de mai bine de opt ani, companiile sale lucrează la voaluri vaginale. Primele sale brevete au fost pentru un voal care putea difuza medicamente în cavitatea vaginală în timpul zilei, suprimând în același timp secrețiile. Încă de la crearea companiei sale, inventatorul s-a înconjurat de oameni competenți pentru fiecare dintre pozițiile sale cheie. Începând cu Mariana PREDA, Directorul General al companiei V-Veil-Up Production si pana la echipa de producție, colectivul este preponderent alcătuit din femei, însă cel mai important aspect este acela ca toți angajații sunt conștient implicați in ceea ce fac. Foarte atentă la femei și cu sensibilitatea necesară pentru produsele legate de intimitatea lor, Mariana se angajează să retranscrie imediat așteptările acestora în scopul dezvoltării voalului de auto-prelevare V-Veil-UP2, cum ar fi crearea de kituri destinate campaniilor sau laboratoarelor de analize care doresc să ofere un diagnostic HPV cu garanția că rezultatul este la fel de bun sau chiar mai bun decât sistemul clasic.

Atunci când o femeie face un test HPV, o face pentru că vrea să știe dacă are un genom canceros. Este de neconceput să se continue folosirea de metode sau dispozitive medicale care dau o șansă de 50/50 de a nu avea diagnosticul corect, cu consecințele dramatice pe care acest lucru le-ar putea avea asupra ei și a familiei sale!

Soluția unui screening de succes pentru depistarea HPV si prevenția cancerului trebuie sa fie centrata pe ideea că femeile trebuie să fie mai bine informate cu privire la posibilele evoluții tehnologice care le sunt propuse, știind că le sunt direct adresate, că ele sunt cele care le vor cere pentru că viața lor depinde de ele!

Pentru mai multe informații

Site pentru profesioniștii din domeniul sănătății: https://hpv-veil.com/

Detalii privind studiile științifice:  https://hpv-veil.com/scientific-studies-published/

Video pentru a înțelege produsul: https://hpv-veil.com/brochures-and-videos/

Website V-Veil-Up Production:https://www.v-veil-up-production.com/