test

Bărbile bărbaților ascund mai mulți germeni periculoși decât blana câinilor

Bărbile bărbaților ascund mai mulți germeni periculoși decât blana câinilor

Bărbile bărbaților ascund mai mulți germeni periculoși decât blana câinilor. Este concluzia unui studiu realizat în Elveția.

Scopul cercetătorilor elvețieni a fost să afle dacă este igienic să folosim același aparat RMN pentru scanarea oamenilor și a câinilor. 18 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 76 de ani, toți bărboși, și 30 de câini au fost subiecții studiului. Atunci când au prelevat probe din bărbile participanților, oamenii de știință au descoperit că fiecare dintre ei avea un nivel crescut de bacterii. Și aproape jumătate s-au dovedit a fi periculoase pentru sănătatea umană.

La câini, situația a fost semnificativ mai bună. Nivelul de microbi a fost mai scăzut la toate exemplarele, comparativ cu voluntarii. Aceleași rezultate au apărut și la analiza cavității bucale. Câinii au avut mai puține bacterii în gură decât oamenii.

De aceea, experții au concluzionat că nu există nicio problemă, putem împărți aparatul RMN cu pacienții medicilor veterinari, desigur, cu o dezinfectare în prealabil.

sursa: Digi24

photocredit: YouTube