Aproape două treimi dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt supraponderali şi 37% au sub 60 ani

Aproape două treimi dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt supraponderali şi 37% au sub 60 ani

63 % dintre pacienții aflați la terapie intensivă în spitalele din Marea Britanie sunt supraponderali, obezi sau cu obezitate morbidă. În timp ce vârsta medie a persoanelor care prezintă cele mai grave simptome ale coronavirusului este de 64, 37% au sub 60 de ani, potrivit Daily Mail.

Centrul Național de Audit și Cercetare pentru Terapie Intensivă a analizat toţi pacienţii din unitățile de îngrijiri din Marea Britanie, care au fost internaţi până joia trecută la miezul nopţii.

La acel moment, au existat 194 de pacienți cu coronavirus. Se crede că acest număr a crescut în ultimele patru zile.
Documentul a arătat că pacienţii au avut nevoie de îngrijire continuă, iar medicii au luat cât se poate în serios virusul care a afectat întreaga lume.

S-a constatat că persoanele obeze sunt expuse riscului de complicații grave dacă iau COVID-19. Mai mult de o treime din pacienții bolnavi critici care au sub 60 de ani arată că nu doar persoanele vârstnice sunt expuse riscului.

De asemenea, raportul a constatat că majoritatea pacienților cu coronavirus de la terapie intensivă au fost de sex masculin, într-un procent de 71 %, și doar 18 pacienți (9 %) aveau „co-morbidități severe”, cum ar fi afecțiunile cardiace subiacente sau bolile pulmonare.

citeste mai mult

foto: shutterstock