test

Amethyst: De la 1 august, pacientii oncologici din Romania pot beneficia de tratament prin radioterapie IMRT VMAT la mai putin de jumatate fata de costurile practicate in strainatate

Amethyst: De la 1 august, pacientii oncologici din Romania pot beneficia de tratament prin radioterapie IMRT VMAT la mai putin de jumatate fata de costurile practicate in strainatate

Incepand din 1 august 2014, costurile unui tratament complex prin radioterapie de tip IMRT VMAT realizat in cadrul Amethyst Radiotherapy din Bucuresti – Otopeni sunt mult mai accesibile pacientilor diagnosticati cu diferite forme de cancer. Membra a celei mai moderne retele europene de clinici specializate in tratamentul cancerului prin radioterapie, Amethyst beneficiaza de tehnologie de ultima generatie iar comisia medicala este condusa de profesorul Christian CHIRICUTA, unul dintre cei mai cunoscuti radioterapeuti pe plan european.

Costurile unui plan de tratament difera in functie de gravitatea tumorii care determina si numarul de sedinte de radioterapie pe care pacientul trebuie sa le realizeze. Tratamentul prin radioterapie IMRT VMAT include urmatoarele: consult medical initial, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament in comisia oncologica, efectuarea CT-ului de planning, conturare organe de risc si volum tumoral, stabilirea obiectivelor si a restrictiilor de doza, efectuarea calculului dozimetric si verificarea dozimetrica, sedintele de iradiere, asigurarea si controlul calitatii, consiliere psihologica individuala si de grup.

Situatia pacientilor cu afectiuni oncologice de la noi este cu adevarat tragica – doar un sfert dintre cei diagnosticati cu afectiuni oncologice acceseaza la timp tratamentul de radioterapie care le-ar putea salva vietile. Din 2012, de cand s-a deschis clinica Amethyst Radiotherapy din Otopeni am dorit sa schimbam acest lucru, aducand in Romania cele mai performante tehnologii existente in lume la ora actuala si pregatind medicii radioterapeuti in conformitate cu ultimele protocoale internationale in domeniu. Prin noile preturi disponibile din luna august, facem un alt pas mare inainte, inlesnind accesul mai multor pacienti la tratamentul care le-ar putea salva viata. Putem oferi astfel in Romania tratament prin radioterapie la standarde occidentale, costurile fiind insa cu 75% mai mici decat in Austria, de exemplu”, a spus profesor dr. Christian CHIRICUTA, directorul medical al Amethyst Radiotherapy. Profesorul CHIRICUTA a revenit in tara in 2012, pentru a implementa standardele moderne de radioterapie, dupa 27 de ani in care a condus cateva clinici importante de oncologie si radioterapie din strainatate.

Radioterapia IMRT VMAT este unul dintre cele mai moderne si eficiente metode de tratare a cancerului, care utilizeaza radiatii cu inalta energie. Tipul şi cantitatea de radiatii primite de pacient sunt calculate cu atentie pentru a distruge celulele canceroase in timp ce se afecteaza cat mai putin posibil celulele normale. Radioterapia poate fi utilizata pentru a trata multe tipuri de cancer in aproape orice parte a corpului. Datorita eficientei sale in tratarea cancerului de diferite tipuri, in Europa radioterapia moderna este utilizata la aprox 60% dintre pacientii diagnosticati cu cancer. In Romania, procentul este de 25%.

Tehnologia IMRT VMAT, practicata de Amethyst in clinica de la Otopeni este cea mai performanta metoda de radioterapie disponibila in lume la ora actuala. Aceasta creste semnificativ precizia fasciculelor de radiatii indreptate spre tinta tumorala. Indiferent de forma si dimensiunea tumorii, iradierea tesuturilor normale este mult redusa, ceea ce scade riscul de reactii adverse acute si cronice. Tehnologia IMRT VMAT permite tratarea pacientilor intr-un timp foarte scurt (sub 5 minute) si mentinerea controlului asupra cantitatii de radiatii oferite: maxim pe tumora in sine protejand in acelasi timp tesuturile sanatoase.

Clinica Amethyst din Otopeni pune la dispozitia pacientilor sai experti radioterapeuti care se bucura de recunoasterea lumii medicale ce depaseste granitele tarii precum Prof. Dr. Christian CHIRICUTA, care este din 2012 director medical al centrului. Acesta foloseste protocoale internationale si cele mai complexe abordari in tratarea bolnavilor de cancer. Un exemplu in acest sens este “Tumor Board”, abordarea cu cele mai mari sanse de reusita comparativ cu cea clasica unidisciplinara. In cadrul comisiei medicale oncologice “Tumor Board” se analizeaza, se discuta si se evalueaza starea medicala si optiunile de tratament ale fiecarui pacient in parte precum si strategia terapeutica de urmat. Ceea ce diferentiaza aceasta abordare in oncologie de oricare alta este aceea ca decizia de tratament este colectiva, integrata si luata in functie de recomandarile specialistilor fiecarui pacient, istoricul sau medical si evolutia starii sale de sanatate, precum si in functie de protocoalele internationale in radioterapie.

Despre Amethyst:

Parte a celei mai mari retele europene de tratare a cancerului prin radioterapie, clinica Amethyst si-a inceput activitatea in Bucuresti, in septembrie 2012. Prin echipamentele de ultima generatie, expertii de renume european si prin parteneriatele cu centre de excelenta precum Centrul de Oncologie Davidoff din Tel Aviv, Universitatea Wurzburg din Germania si Institutul European de Oncologie de la Milano (IEO), clinica asigura pacientilor toate standardele internationale din domeniu. Reteaua europeana Amethyst include centre specializate in tratarea cancerului in Romania, Germania, Polonia si  Franta,