test

Alimentele care pot fi consumate şi după ce expiră

Alimentele care pot fi consumate şi după ce expiră

Fie că vorbim despre o ciocolată căreia i-a apărut un strat albicios sau despre o pâine cu mucegai, trebuie să ştim care sunt alimentele care ne fac bine şi după ce expiră, conform Realitatea.net.

Alimente cu zahăr – Orice are cantităţi mari de zahăr, precum gemuri sau miere, poate fi consumat după dată de expirare.

Pâine – Dacă o ţii în congelator, va rezistă foarte mult timp. Ai grijă să tăi părţile cu mucegai dacă găseşti.

Lapte – Va rezista cu până la 50% mai mult dacă este ţinut la o temperatura mai mic. Încearcă să-l ţii în spatele frigiderului decât pe uşa. Dacă s-a acrit, îl poţi folosi la clătite.

Ouă – Pot fi păstrate între trei şi cinci săptămâni, însă la o temperatura sub 5 grade Celsius.

Murături şi Kimichi – Eşti în siguranţă dacă mănânci alimente care sunt conservate prin sărare, uscare sau oţet.

Paste uscate – Alimentele uscate, precum pastele negătite, pot fi ţinute pe o perioada nedeterminată în recipiente bine închise.

Chipsuri – Chiar dacă s-au înmuiat, sunt procesate intens şi pline de sare.

Biscuiţi – Sunt procesati intens şi pot fi consumaţi mult timp după dată de expirare. Dacă par prea moi, pune-i în cuptor şi fă-i crocanţi din nou.

citeste continuarea pe Realitatea.net