Alimentele care pot fi consumate şi după ce expiră
Fie că vorbim despre o ciocolată căreia i-a apărut un strat albicios sau despre o pâine cu mucegai, trebuie să ştim care sunt alimentele care ne fac bine şi după ce expiră, conform Realitatea.net.
Alimente cu zahăr – Orice are cantităţi mari de zahăr, precum gemuri sau miere, poate fi consumat după dată de expirare.
Pâine – Dacă o ţii în congelator, va rezistă foarte mult timp. Ai grijă să tăi părţile cu mucegai dacă găseşti.
Lapte – Va rezista cu până la 50% mai mult dacă este ţinut la o temperatura mai mic. Încearcă să-l ţii în spatele frigiderului decât pe uşa. Dacă s-a acrit, îl poţi folosi la clătite.
Ouă – Pot fi păstrate între trei şi cinci săptămâni, însă la o temperatura sub 5 grade Celsius.
Murături şi Kimichi – Eşti în siguranţă dacă mănânci alimente care sunt conservate prin sărare, uscare sau oţet.
Paste uscate – Alimentele uscate, precum pastele negătite, pot fi ţinute pe o perioada nedeterminată în recipiente bine închise.
Chipsuri – Chiar dacă s-au înmuiat, sunt procesate intens şi pline de sare.
Biscuiţi – Sunt procesati intens şi pot fi consumaţi mult timp după dată de expirare. Dacă par prea moi, pune-i în cuptor şi fă-i crocanţi din nou.
citeste continuarea pe Realitatea.net