test

Ai decis să începi să te antrenezi în mod regulat? Iată ce NU trebuie să îți lipsească din bagajul pentru sală

Ai decis să începi să te antrenezi în mod regulat? Iată ce NU trebuie să îți lipsească din bagajul pentru sală

Pe lângă faptul că te ajută să îți controlezi fluctuațiile în greutate, sportul are numeroase beneficii pentru organism, contribuind inclusiv la ameliorarea stărilor de depresie și la tratarea insomniilor. Și ce alt loc mai bun există pentru a-l practica decât sala de sport?

În prezent, sala nu mai reprezintă însă un simplu spațiu în care îți petreci timpul ducându-ți la bun sfârșit antrenamentele. Pentru numeroși oameni, aceasta a devenit și un loc al socializării sau al timpului dedicat propriei persoane, o oază în care ajungi să uiți de problemele și grijile vieții cotidiene prin exerciții fizice. Dacă și tu te-ai decis să îți începi anul deschizându-ți un abonament la o sală de fitness, este totuși bine să îți pregătești bagajul în seara de dinaintea antrenamentului, pentru a evita momentele frustrante în care ajungi la locație doar pentru a realiza ca ai uitat unul dintre lucrurile esențiale acasă.

 

Iată care sunt elementele de care nu ar trebui să uiți niciodată atunci când mergi la sală! 

  1. Pantofii potriviți

Deși pantofii de sport par a fi un element esențial evident, este important să te asiguri de faptul că adidașii tăi sunt potriviți pentru tipul de antrenament pe care plănuiești să-l desfășori. Chiar dacă există numeroși pantofi sportivi de uz universal, te vei bucura de mult mai multe beneficii dacă vei investi într-o pereche specifică pentru fiecare categorie de exercițiu fizic din rutina ta. Poți găsi pe piață, spre exemplu, adidași destinați în mod special ridicării de greutăți, exercițiilor de alergare sau cross training.

  1. Un echipament sportiv de bună calitate

         Dacă nu ai oferit o atenție specială echipamentului sportiv până acum, este probabil timpul să începi să o faci. Calitatea hainelor pe care le porți la sală are o importanță enormă atât pentru confortul tău, cât și pentru rezultatele pe care le vei avea în urma antrenamentelor. Investește într-o pereche de pantaloni sport pentru bărbați de la branduri premium și într-un tricou profesional, conceput special pentru reglarea temperaturii pielii și diminuarea nivelului de transpirație. La fel ca în cazul pantofilor, este recomandat să optezi pentru un echipament sportiv destinat în mod special tipului de activitate pe care o întreprinzi, mai ales atunci când este vorba de pantaloni. 

  1. O sticlă de apă reutilizabilă

         În viața de zi cu zi este extrem de important să menții nivelul optim de hidratare a organismului, iar acest lucru este esențial mai ales atunci când duci un stil de viață activ. De aceea, o sticlă de apă reutilizabilă nu trebuie să îți lipsească niciodată din bagajul de sală. Pe lângă faptul că îți va facilita formarea unui obicei din a te hidrata pe tot parcursul antrenamentului, majoritatea sticlelor reutilizabile sunt gradate, ajutându-te să măsori cu exactitate cantitatea de apă consumată în intervalul de timp petrecut la sală. 

  1. O gustare proteică

         Încă unul din elementele pe care nu trebuie să le treci cu vederea este gustarea proteică. Consumând un baton proteic înainte sau după terminarea antrenamentului vei putea spori beneficiile sportului și vei observa mult mai repede o schimbare în bine. Dacă vrei să îți maximizezi puterea de antrenare, mănâncă-l înainte de a începe rutina fizică, în momentul în care ajungi la sală. Acest lucru îți va ajuta organismul la dezvoltarea musculară și la ameliorarea oboselii post-antrenament.

Sportul îți poate aduce beneficii neașteptate. Dacă ți-ai propus să incluzi un antrenament fizic serios în rutina ta zilnică, ține cont de aceste lucruri pentru a avea parte de o experiență cât mai plăcută și eficientă.

Sursă foto: Shutterstock.com