Activitatea zilnica prin care ne mentinem creierul tanar

Activitatea zilnica prin care ne mentinem creierul tanar

Urcatul zilnic al scărilor ar păstra tinerețea creierului uman, iar efortul nu trebuie să fie prea mare: două etaje pe zi ar fi suficiente. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători canadieni care și-a publicat studiul în revista Neurobiology of Aging.

Până acum toți erau de acord că acest tip de mișcare este excelent pentru menținerea formei fizice. Însă studiul condus de Jason Steffener de la Universitatea Concordia din Montreal a arătat un nou avantaj pentru cei care nu evită să urce scări. Cei care aleg să urce scările în loc să ia liftul, prezintă o scădere a vârstei creierului cu 0,58 ani, relatează directmatin.fr, citat de Agerpres.

Până să ajungă la această cifră precisă, echipa profesorului Steffener a examinat creierele a 331 de adulți, utilizând imagistica prin rezonanță magnetică (IRM), metodă ce permite măsurarea volumului de materie cenușie din creier.

Îmbătrânirea se caracterizează printr-o pierdere vizibilă de materie cenușie. Echipa a comparat volumul cerebral al participanților în funcție de câte ori au urcat scările zilnic. Rezultatul evident a fost că, cu cât o persoană urcă mai multe etaje pe zi, cu atât creierul său rămâne mai “tânăr”.

 

photocredit: www.poisepolish.com