test

Visezi să te muți la țară și să duci o viață liniștită? Iată lucrurile de care trebuie să ții cont

Visezi să te muți la țară și să duci o viață liniștită? Iată lucrurile de care trebuie să ții cont

Unii români au renunțat la viața de la oraș pentru cea de la țară, iar mulți visează să facă asta. Motivele pentru care amână decizia sunt legate de educația copiilor și dependența de anumite școli din orașele în care locuiesc, dar și grijile legate de venituri, în cazul în care renunță la serviciu.

O româncă le dă sfaturi celor care își fac astfel de planuri, după ce a trecut la rândul ei prin asta, după cum a scris pe Facebook.

“Mulți dintre noi ne mutăm la țară sau visăm la momentul în care o vom face. Unii își vor permite să practice de la distanța sau parțial remote meseria care le aduce un venit iar alții își doresc (sau știu că nu exista prima alternativa) o rupere quasi totală și, pe lângă alte întrebări legate de perioada specifica în care se află, unde duc copiii la scoală, cât de apropiat și accesibil este medicul etc, se întreabă din ce vor face bani pentru a trăi viața mai liniștită pe care și-o doresc.

Varianta cea mai la îndemăna pentru mulți dintre noi poate să fie o casă sau cameră de închiriat. Noi am terminat de curând a patra casa în Bertea (Prahova), un sat extraordinar de frumos in care am copilărit dar unde, cel puțin până acum, nu a făcut nimeni turism. Și, din motive personale și profesionale, am bătut mare parte din țara asta și am dormit (sau doar vizitat) case la țară și, cu îngăduință voastră, ne permitem să asternem aici câteva idei speram utile pentru cei care se gândesc la o astfel de afacere. Sau pasiune, depinde de nevoile și dorințele fiecăruia.”

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Sfaturile de aur ale unei românce pentru cei care visează să se mute la țară: “Din ce vor face bani pentru a trăi viața liniștită pe care și-o doresc”