test

STUDIU Copiii din Romania considera parintii, profesorii si personajele animate principalele modele care ii inspira

STUDIU Copiii din Romania considera parintii, profesorii si personajele animate principalele modele care ii inspira

Parintii, profesorii si personajele animate sunt in cea mai mare masura surse de inspiratie pentru copii de a fi buni cu ceilalti, arata rezultatele unui studiu realizat pentru Cartoon Network.

Cea de-a sasea editie a campaniei anti-intimidare “Clubul Prieteniei – Fii prietenos, nu rautacios!”, gandita de Cartoon Network si Asociatia Telefonul Copilului, este in desfasurare si prezinta factorii care stimuleaza comportamentul de bunavointa, bunatate si prietenie la copii.

Copiii din Romania considera parintii, profesorii si personajele animate ca fiind principalele modele care ii inspira sa fie buni cu ceilalti. Campania din 2020 continua sa consolideze mesajul traditional de prietenie printr-o serie de clipuri animate, care ii incurajeaza pe copii sa relationeze unii cu altii, sa fie empatici si sa nu ramana nepasatori.

personaje-desene-animate-Disney

Potrivit unei cercetari realizate de WarnerMedia si Quantilope pentru Cartoon Network in octombrie 2020, copiii din Romania considera ca i-ar ajuta sa fie mai buni daca ar vedea un comportament similar la parinti si daca acestia ar incuraja bunatatea.

Membrii familiei sunt cele mai importante modele de inspiratie (77%) ale copiilor pentru o atitudine binevoitoare si prietenoasa fata de ceilalti, fiind urmati de profesori (37%) si de personajele animate de la televizor (33%).

Studiul a fost facut in Cehia, Germania, Ungaria, Polonia si Romania, pe un esantion de 4.027 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani.

citeste mai mult