Statuetele Oscar, placate cu aur de 24 de carate folosit de NASA

Statuetele Oscar, placate cu aur de 24 de carate folosit de NASA

Pregătiri în toi pentru cea de-a 90-a ediţie a premilor Oscar, care premiază an de an excelenţa în cinematografie. Vedeta fiecărei gale este, fără îndoială, statueta Oscar, râvnită atât de nume mari de la Hollywood, cât şi de debutanţi, care abia încep să simte gustul celebrităţii. Statueta este fabricată de o companie din Brooklyn care, pe lângă Academia Americană de Film, mai lucrează şi cu NASA.

Au fost decernate până acum 2.947 de statuete.

Cea mai cunoscută şi râvnită statuetă din lume ia formă într-o fabrică din celebrul cartier new-yorkez Brooklyn. Totul începe prin crearea la imprimanta 3D a unei matriţe din ceară, folosită ulterior pentru a realiza forma în care este turnat bronzul încins.

Peter Ross, expert calitate la Polich Tallix: „Cineva petrece destul de mult timp să se asigure că forma este aşa cum trebuie, că suprafaţa este curată. Şi, ştiţi, nu vorbim de o perioadă anume de timp, muncim până ajungem la calitatea corespunzătoare”.

Forma de bronz, care are aproximativ 35 de centimetri şi cântăreşte peste 3 kilograme, este apoi placată cu aur de 24 de carate. Este acelaşi tip de aur folosit şi de NASA în ultimii 35 de ani pentru sateliţii săi de vreme şi pentru telescoapele Hobble şi James Webb.

citeste continuarea pe Digi24