Pro sau contra huselor de telefon? Descopera ACUM ce nu iti spune nimeni despre ele!
Primul impuls pe care majoritatea romanilor il au, dupa ce si-au achizitionat un telefon, este sa il accesorizeze cu o husa protectoare. Desigur, aceasta masura de precautie nu este neaparat un lucru negativ, insa trebuie sa stii ca nu toate carcasele sunt benefice gadgetului tau. Importanta protejarii unui telefon nu consta doar in accesoriile pe care le alegi, ci si in grija pe care i-o porti.
Daca iti doresti ca telefonul tau sa aiba o viata cat mai indelungata, tine-l departe de obiecte precum chei sau monede si alege un buzunar gol in care sa il introduci. De asemenea, nu il pune niciodata pe o suprafata murdara sau umeda, pentru ca majoritatea nu au functii dustproof sau waterproof. In alta ordine de idei, cercelul din ureche este un alt factor care va zgaria ecranul, la fel orice suprafata dura care intra in contact cu acesta. Tine telefonul departe de celelalte electronice din casa, pentru a evita crearea de campuri electromagnetice.
Iata care sunt dezavantajele carcaselor pe care nu ti le spune nimeni!
-
Husele din metal afecteaza functionarea a telefonului
Un lucru de care sigur ai mai auzit este faptul ca metalul interfereaza cu anumite dispozitive, iar in cazul telefonului, este la fel de valabila aceasta informatie. Acelasi lucru se poate spune si despre husele care se inchid cu magnet. Problemele care pot aparea vor fi vizibile atunci cand vrei sa iti incarci telefonul wireless, iar receptarea semnalului va fi destul de slaba. Alege huse pentru telefoane Huawei din plastic, carbon, policarbonat sau chiar si din sticla, pentru a evita aceste probleme. De asemenea, metalul sau magnetul poate afecta semnalul wifi, busola telefonului si calitatea camerelor foto.
-
Husa creste temperatura unui telefon
Atunci cand telefonul este la incarcat sau cand il utilizezi la capacitate maxima, el are obisnuinta de a se incalzi. Acest lucru nu este neaparat ceva negativ, dar trebuie sa tii cont ca, din cauza unei carcase, temperatura nu are unde sa se degaje si poate devenii din ce in ce mai ridicata. In ceea ce priveste incarcarea telefonului in timp ce se afla in husa, este o greseala destul de mare, deoarece caldura puternica afecteaza extrem de mult durata de viata a bateriei si performanta acesteia. Incearca sa scoti de fiecare data mobilul din husa inainte de a-l baga la incarcat.
-
Acopera design-ul
Eficienta huselor alese corect pentru telefonul tau nu este o necunoscuta, insa majoritatea producatorilor scot pe piata modele inedite, cu design-uri si culori unice, iar in acest caz, o husa sau o carcasa ar putea fi privita ca un dezavantaj. Desigur, nu iti doresti ca telefonul sa se sparga sau sa sufere zgarieturi, iar pentru a fi impacat cu ambele variante, alege o husa din silicon transparenta. In acest fel, vei avea telefonul protejat si vizibil in acelasi timp.
Asadar, inainte de a-ti cumpara o husa pentru telefon, tine minte sfaturile de mai sus si alege accesoriile potrivite pentru nevoile tale.
Sursa foto: Shutterstock.com