Prizonieri în România? Avem liber la intrare în Maldive, interzis în Thailanda. LISTA țărilor în care putem pleca și cu ce condiții

Prizonieri în România? Avem liber la intrare în Maldive, interzis în Thailanda. LISTA țărilor în care putem pleca și cu ce condiții

Până la apariția anului 2020 în viețile noastre, planificarea concediului și a destinațiilor turistice de vacanță reprezenta una din îndeletnicirile de bază ale omului modern. Întrebări esențiale de genul ”Unde mergem în concediu?” ori „All inclusive sau demipensiune?” provocau aprigi dezbateri în timpul cărora se evaluau riscuri de călătorie, se calculau bugete, se planificau trasee și se analizau ample metode de întrebuințare a resurselor. De 7 luni, însă, pandemia de coronavirus a explodat pe întreaga planetă și a lăsat în urma ei un uriaș crater în materie de destinații turistice viabile. În plus, în România, recordurile negative care se înregistrează de la o zi la alta reușesc, paradoxal, să ne întoarcă în timp: tot mai multe granițe încep să se închidă pentru cetățenii și, implicit, potențialii turiștii români. În condițiile în care restricțiile europene și mondiale limitează tot mai mult circulația turistică a românilor, vă prezentăm o listă cu destinațiile turistice externe care încă mai sunt accesibile dar și condițiile care trebuie respectate.

Pentru cei care lucrează în turism, nu mai e niciun secret că 2020 are mari șanse să fie cunoscut, de acum încolo, drept Anul Catastrofei: industria turismului se confruntă în prezent cu cea mai mare criză din istoria sa. Restricţiile de călătorie şi măsurile de izolare socială pe care guvernele din întreaga lume le-au impus în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului au afectat grav turismul mondial în ultimele luni, cu posibilități tot mai limitate de călătorii.

Conform datelor statistice de la INS, în primul trimestru al anului 2020, puțin peste 4 milioane de români au plecat în străinătate, în scădere cu 11,3%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Peste 96% din călătoriile turistice au fost în Europa, iar 85% în state UE.

citeste mai mult