test

Presa internaţională îl desfiinţează pe Cezar Ouatu: “Lady Gaga din Carpaţi”, “vampir uriaş”, “bizar”, “coşmarul copiilor”

Presa internaţională îl desfiinţează pe Cezar Ouatu: “Lady Gaga din Carpaţi”, “vampir uriaş”, “bizar”, “coşmarul copiilor”

Cezar Ouatu a fost aspru criticat de presa internaţională pentru prestaţia sa la Eurovision.
Astfel, un jurnalist de la cotidianul britanic „The Guardian“ îl compară pe român cu un „vampir uriaş“. Autorul britanic i-a luat apoi la ţintă calităţile vocale: „Parcă a înghiţit-o pe Susan Boyle, iar ea ţipă după ajutor“.
„Un român (…) îmbrăcat într-o haină cu paiete, care se ridică în mod miraculos în noapte. Numai la Eurovision“, scrie şi „The Independent“.
Prestaţia lui Cezar, scria Associated Press înaintea competiţiei, este una „bizară“, iar Cezar, „aparent, un cântăreţ cunoscut“ interpretează o piesă aflată la graniţa dintre operă, pop şi ritmuri tehno.
Jeff Jarvis, un renumit profesor de jurnalism şi creator al site-ului buzzmachine.com, scrie pe Twitter: „Pretutindeni în Europa, copilaşii îl vor vedea în coşmarurile lor pe tipul din România“.
Cotidianul „El Pais“ a scris că reprezentantul României, care cântă operă „în stil gotic“, a ajuns în finală, „spre surprinderea multora“. Vocea şi spectacolul, se arată în ziarul spaniol, sunt „bizare“.
Singurii care au apreciat strategia românului se pare că au fost jurnaliştii germani. Presa din Germania scria înaintea concursului că românul ar avea şanse să câştige. „Tocmai această combinaţie dintre Dracula, Lady Gaga din Carpaţi şi Gloria Gaynor (…) ar putea fi răsplătită pentru gradul înalt de divertisment“, explicau jurnaliştii de la Bild.