Prea multe diete dauneaza grav sanatatii. Efectul “yo-yo” a produs schimbari dramatice unei vedete

Prea multe diete dauneaza grav sanatatii. Efectul “yo-yo” a produs schimbari dramatice unei vedete

Frankie Essex isi doreste sa nu fi urmat nicio dieta.  În vârstă de 28 de ani, vedeta din Marea Britanie impresiona în urmă cu nici un an, când apărea în public cu o siluetă demnă de invidiat, lăsând impresia că a câştigat lupta cu kilogramele în plus, conform prosport.ro.

01_FAESSEX1_2291343aAcum însă, la 10 luni distanţă, blonda pare să fi renunţat complet la ideea de a avea un corp zvelt. Cel puţin asta arată imaginile surprinse de paparazzi în Insulele Canare, unde Frankie se relaxează în vacanţa de iarnă.

Transfromarea e de-a dreptul şocantă şi e explicată de specialişti prin “efectul yo-yo”, cu care se confruntă multe persoane care încearcă să slăbească rapid. Ce se întâmplă de fapt? După o dietă draconică, cu un regim hipocaloric, persoanele îşi ating adesea ţelul, însă în scurt timp se instalează depresia şi oboseala cronică, regimul fiind practic imposibil de continuat. În final, persoana în cauză revine la vechile obiceiuri alimentare şi corpul stochează caloriile în plus transformându-le imediat în grăsime, pentru a preveni o nouă situaţie în care va fi nevoit să se “autosusţină”.

 

frankie2

 

frankie3

frankie4