O șoferiță cu dizabilități atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu handicap în trafic

O șoferiță cu dizabilități atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu handicap în trafic

Persoanele cu dizabilități din România se confruntă cu diverse probleme, când vine vorba de circulație. De la trotuarele defectuoase, bordurile înalte, rampele de abrupte ca niște pârtii de sky sau indiferența celor din trafic față de șoferi, toate aceste probleme au devenit un fel de rutină, atât pentru cei care le întâmpină, cât și pentru cei care primesc zilnic sesizări pentru a le rezvolva. Cu toate acestea, nimic nu se întâmplă. Nimic îmbucurător, ci totul se agravează.

O șoferiță cu dizabilități din orașul Focșani a ținut să își spună sus și tare problemele într-o scrisoare deschisă către toți participanții la trafic, cărora le amintește că persoanele cu dizabilități se lovesc de nepăsarea şoferilor care aleg să-şi parcheze maşina pe locurile speciale destinate celor cu probleme, asta pe lângă toate problemele enumerate mai sus.

„Nu prea ne vedeţi pe stradă, prin marketuri, prin muzee sau săli de spectacole şi de multe ori vă întrebaţi de ce avem nevoie de locuri de parcare şi alte facilităţi dacă oricum stăm în casă. Ştim că cei mai mulţi nu aveţi timp să realizaţi că ocupându-ne locurile de parcare, nu doar ne încălcaţi drepturile conferite de lege ci ne şi îngreunaţi  viata!”, arată femeia în scrisoare, potrivit Adevărul.

citeste mai mult

photocredit: Totul despre mame