Întreținerea ascensoarelor: Tot ce trebuie să știi

Întreținerea ascensoarelor: Tot ce trebuie să știi

În orice clădire de locuințe sau construcție comercială, întreținerea regulată a ascensoarelor este o investiție importantă. Numai achiziționarea ascensoarelor este o investiție în sine, dar pentru ca aceasta să fie rentabilă, întreținerea joacă un rol important.

Este important să aveți un plan clar pentru a asigura întreținerea corespunzătoare a liftului. Un plan practic ajută la prevenirea defecțiunilor, la evitarea reparațiilor costisitoare și la înlocuirea de piese neplanificate, economisind astfel bani și minimizând timpul de nefuncționare. Pentru a câștiga aceste beneficii în favoarea dumneavoastră, v-am pregătit un articol cu toate informațiile necesare despre întreținerea ascensoarelor:

Efectuarea inspecțiilor

Inspecțiile profesioniștilor pentru evaluarea condiției unui ascensor sunt necesare cel puțin o dată pe an. Întreținerea este o mare parte din trecerea cu bine a acestui proces pentru a vă asigură că liftul este în conformitate cu reglementările de calitate și siguranță, oricare ar fi scopul acestuia (ascensor de persoane, auto, de marfă etc.)

Pentru o inspecție reușită, vi se va elibera un certificat de funcționare. În caz contrar, vi se vor indica anumite măsuri care trebuie asumate imediat.

Lubrifierea pieselor

Funcționarea unui lift înseamnă o mulțime de piese care se pun în mișcare pentru transportul de la un etaj la altul și pentru opririle line. Nu este nimic mai important decât să le păstrați în mișcare fără probleme.

Lubrifierea regulată a pieselor operaționale este o sarcină simplă de întreținere preventivă care vă va economisi timp, bani și reparații imprevizibile pe durata de viață a ascensorului. Un alt sfat rapid este să vă asigurați că furnizorul de servicii are piese de schimb ușor disponibile pentru reparații urgente.

Funcționarea interiorului ascensorului

Nu doar ascensoarele în sine trebuie să fie în stare bună de funcționare. Camera liftului trebuie să facă parte din planul de întreținere, iar acest lucru înseamnă că infrastructura IT funcționează cum se cuvine.

Asigurați-vă că interiorul ascensorului se închide și se blochează astfel încât nimeni fără autorizație să nu poată avea acces (dacă este cazul), că dispune de iluminare adecvată pe senzor sau continuă și că nu există niciun pericol de incendiu.

Fiți proactiv în întreținerea ascensorului

Managementul clădirii reprezintă o abordare cu mai multe direcții în ceea ce privește siguranța instalațiilor. Prioritizarea problemelor legate de lift care pot apărea vă poate asigura că nimeni nu se află într-un pericol sau nu vor exista probleme costisitoare cu reparațiile.

Întrebați-vă întotdeauna dacă ascensoarele clădirii ar trebui modernizate și necesită o actualizare. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să nu depășiți bugetul alocat funcționării lifturilor. Puteți accesa diferite programe personalizate de întreținere a ascensoarelor care să vă ajute în menținerea unui plan organizat cu o metodologie preventivă, mai degrabă decât reactivă.

Amintiți-vă: ascensoarele care nu funcționează pe o anumită perioadă perturbă operațiunile normale, transformându-se în situații inconveniente pentru utilizatori. Întreținerea regulată vă va asigura, de asemenea, că obțineți o durată cât mai lungă de viață pentru ascensoarele dumneavoastră.