test

De la Angry Birds, la Candy Crash Saga. De ce aleg cei mai multi romani jocurile online pe smartphone

De la Angry Birds, la Candy Crash Saga. De ce aleg cei mai multi romani jocurile online pe smartphone

Plictiseala, nevoia de divertisment rapid si la indemana si dependenta de telefon ar putea fi doua cauze pentru care romanii isi butoneaza Iphone-ul scump de zor. Dar inainte de a incerca sa gasim resorturile din spatele comportamentului majoritatii populatiei, haideti sa vedem exact cati romani consuma jocuri online.

59% din populaţia online majoră a României joacă jocuri electronice, cei mai mulţi folosind în acest scop aplicaţii instalate pe telefonul mobil sau jocuri online, arată un studiu realizat anul trecut. Concluzia studiului: „Principala motivaţie pentru a juca jocuri electronice este de a face timpul de aşteptare să treacă mai repede, deconectând de la grijile cotidiene. Activarea spiritulului competitiv este de asemenea un puternic factor determinant, mai ales pentru online gamers“ – Rodica Mihalache, head of Consumer & Business Insights, Starcom MediaVest Group.

Sa nu uitam ca jocurile online au capatat avant datorita sau din cauza telefoanelor inteligente, celebra rama a Nokia fiind inlocuita rapid cu jocuri atractive grafic si complexe precum Angry Birds sau Candy Crush Saga pe iPhone. Asa se face ca daca te gasesti in metrou, la primele ore ale diminetii, poti vedea cum aproximativ 8 din 10 posesori de iPhone iubesc sa joace jocuri online asiduu. In plus, setea de competitie si nevoia de adrenalina, combinate cu ideea de a face un ban in plus, ii face pe multi sa incerce jocurile online disponibile pe site-ul cazinouri-online-romanesti.ro.

Si ca tot veni vorba de telefoane scumpe, sa mentionam si urmatorul cerc vicios care face tot mai multe victime: iti cumperi un smartphone si te apuci de un joc, iar mai apoi, pentru a juca jocul favorit ai nevoie de un alt telefon, mai performant si se ajung la sume exorbitante. Bine, acum nu mai e nicio tragedie ca se cumpara telefoane in rate, din moment ce hypermarketurile afiseaza ratele la o banala sticla de whisky de 80 lei.

Ce este mai important de retinut este ca orice fel de consum, ca vorbim de tutun, alcool, zahar, sare sau grasimi, vorba reclamei, trebuie facut cu responsabilitate. Este si cazul atunci cand jucam jocuri de noroc sau ne apucam de jocuri online. Desi la prima vedere nu sunt periculoase, o retea nelimitata la internet si un telefon sau un laptop pe mana unui adolescent poate conduce la stari de oboseala, nervozitate, marginalizare si izolare sociala, uneori dependenta periculoasa. Desi astfel de cazuri sunt destul de rare la noi in tara, ele exista si trebuie sa fim constienti ca orice activitate pe care o desfasuram are si o fata intunecata.

Desi ne omoara bateria, dependenta de telefon ne face sa consumam aproape orice, fie ca vorbim de content si jocuri livrate pe Facebook, Twitter sau YouTube sau pur si simplu de jocuri de pe site-urile de profil.