test

Cum poți oferi casei tale un aer unicat? Top 3 sfaturi pentru redecorare

Cum poți oferi casei tale un aer unicat? Top 3 sfaturi pentru redecorare

Odată cu trecerea timpului și evoluția ta personală, este firesc să-ți dorești să mai schimbi lucrurile și prin casă. Locuința noastră definește felul în care ne simțim, iar atunci când cele două nu mai corespund se creează un dezechilibru. În acel moment vei simți că nu te mai regăsești în casa ta și va fi nevoie de o schimbare. Dacă te aflii în această poziție, nu este cazul să te agiți! Îți vom oferi trei sfaturi utile prin care îți poți personaliza locuința fără prea mult efort.

Iată 3 modalități prin care să-ți personalizezi casa pentru a-ți alinia energia cu spațiul și a te simți cu adevărat acasă:

  1.     Adaugă culoare

Culoarea este o modalitate excelentă de a experimenta sentimente. Meditează asupra vieții tale și identifică starea în care te afli acum sau ce ai nevoie să simți. Ai nevoie de relaxare și liniște? Alege albastru sau verde. Simți nevoia de căldură emoțională și confort? Optează pentru nuanțe pământii și calde. Poți adăuga aceste culori prin diverse metode, fie prin zugrăvirea pereților sau diverse accesorii decorative precum covoarele, pernele sau draperiile. Dacă te simți mai creativ, intră și descoperă aici gama de vopsele pentru sticlă disponibilă pe feyro.ro și adaugă culoare ferestrelor sau pieselor de mobilier din sticlă precum măsuțele de cafea sau vitrinele. Astfel, te vei putea bucura de o piesă unicat, făcută chiar de mânuțele tale.

  1.     Joacă-te cu texturile

Un alt mod creativ de a te face să te simți cu adevărat acasă este prin alegerea unor texturi plăcute la atingere, care vor crea un mediu confortabil și plăcut. Alege perne pufoase pentru living, pături cu care să te învelești seara când te uiți la un film și lenjerii de pat din materiale naturale. Fie că preferi mătasea fină sau bumbacul moale, alege o textură care să-ți dea senzația de confort și relaxare. De asemenea, covoarele pe care le alegi pot avea un impact uriaș asupra energiei dintr-o cameră, așa că alege-l pe cel cu care simți că rezonezi cel mai bine.

  1.     Apelează la trucuri de iluminat

Iluminatul este un element esențial în redecorare și poate schimba radical aspectul unei încăperi. Astfel, pentru a crea atmosfera dorită, este nevoie să studiezi și să observi felul în care te fac să te simți diverse moduri de iluminat. Orice ar fi, nu te opri la un singur gen de iluminare și alege să le mixezi. Spre exemplu poți lua lămpi de podea, veioze, candelabre sau chiar benzi cu LED-uri. Ai mai putea opta pentru diverse culori sau modele care te reprezintă pentru a face totul mai personal. De asemenea, nu subestima puterea luminilor ambientale, cum ar fi lumânările sau LED-urile decorative, care pot adăuga un plus de confort în orice cameră.

Acestea fiind spuse, crearea unui spațiu pe care să-l numești cu adevărat acasă necesită timp și cunoaștere de sine. Pentru a-ți putea alinia energia cu spațiul în care locuiești, te poți folosi de trucurile enumerate de design interior care îți vor oferi schimbarea de care ai nevoie.

Sursă foto: pexels.com