test

CUM alegi inelul de logodna. Raspunsuri la cele mai infricosatoare intrebari ale barbatilor

CUM alegi inelul de logodna. Raspunsuri la cele mai infricosatoare intrebari ale barbatilor

Gasirea si achizitionarea unui inel de logodnă unic este o experiență memorabilă, de multe ori plina de provocari si de intrebari la care crezi ca nu vei primi raspuns. CDnews.ro a stat de vorba cu bijutierii de la cochetul magazin de bijuterii Cadou Bijuterii.ro (www.cadoubijuterii.ro) specializat in crearea de verighete si inele de logodna la comanda, iar in urma discutiei putem afirma ca am reusit sa spulberam cateva mituri despre “infricosatoarele” inele de logodna.

Aur sau platina? 

Răspunsul îl regăsiți în bugetul dvs, bijuteriile din platină fiind un pic mai scumpe. De regula, platina în combinație cu diamantele conferă o imagine extravagantă astfel încât această combinație este de multe ori preferată în cazul inelelor de logodnă. O altă variantă preferată de foarte multe persoane este inelul de logodnă cu diamant din aur de 18k pentru că are o culoare galben mai accentuată dată de puritatea aurului.

Inel aur alb 14 k si zirconiuAur alb, galben sau roz?

Depinde de stilul iubitei tale si de preferintele ei. In forma sa cea mai pura, aurul are o culoare galben distinctiv. Cu toate acestea, este prea moale pentru a putea fi utilizat singur in bijuterii, fiind combinat cu alte metale. In functie de metalele adaugate, argint, cupru, zinc, paladiu etc, aurul poate lua culoarea de galben, alb, roz si chiar verde.

Bijutierii cu experienta ne sfatuiesc totusi sa potrivim culoarea aurului la calitatea diamantului. Folosirea de aur galben cu un diamant alb, poate accentua imperfectiunile bijuteriei, in timp ce utilizarea de aur alb le va ascunde. Ceea ce dă valoare într-adevăr unui inel din aur nu este culoarea metalului, ci puritatea lui, dată de raportul aur – alt metal din aliajul folosit. Puritatea se măsoară în karate. De reținut este că aurul de 24 de carate este 100% pur, cel de 18, are 75% puritate și cel de 14 carate este doar 58,3% pur. Toate aceste tipuri de puritate sunt bune pentru bijuterii.

dav

Diamant sau altă piatră prețioasă?

Pietrele pretioase ascund simboluri prin care poți transmite un mesaj persoanei căreia i le dăruiești.

Diamantul – este o piatră foarte greu de șlefuit și care, dacă este de calitate, strălucește mai puternic decât oricare altă nestemată

Smaraldul – e una dintre pietrele prețioase care se adresează intelectului. Pentru o femeie creativă, cu talente artistice deosebite sau care este foarte inventivă, smaraldul este nestemata care i s-ar potrivi cel mai bine.

Safirul, conform Teilor.ro, simbolizează dragostea pură și loialitatea. Se spune că atrage bunăstarea și prosperitatea.

Rubinul este considerată o piatră care simbolizează curajul și naturalețea.

Ametistul se spune că ajută la restabilirea echilibrului fizic și spiritual

Cum iau masura exacta a inelului?

Pentru că nu vrei ca inelul să-i fie prea larg sau prea strâmt,  împrumută un inel al partenerei și du-l la un magazin specializat. Acolo, inelul va fi măsurat și vei ști exact ce să iei.

Studiază cât mai multe modele și cere și sfatul altor persoane cu experiență pentru alegerea unui inel de logodnă deosebit care să fie cu siguranță apreciat și remarcat.