test

CONSPIRATIA SANGELUI SORINEI: “Are cea mai rară grupă de sânge din lume. Doar 43 de persoane de pe planetă o au”

CONSPIRATIA SANGELUI SORINEI: “Are cea mai rară grupă de sânge din lume. Doar 43 de persoane de pe planetă o au”

Delirul propagandistic pus în scenă de televiziuni precum Antena 3, RTV și B1 TV (ultima, prin Sorina Matei) a generat situații periculoase. Minciunile propagate din studiourile TV sunt preluate și amplificate de indivizi iresponsabili, care emit în spațiul public (mai ales prin Facebook) tot felul de monstruozități.

În intervenții agramate, care arată pregătirea precară a autorilor lor, aceștia rostogolesc tema abominabilă „Sorina a fost adoptată pentru a-i fi luate organele, ca s-o salveze pe fiica bolnavă a familiei Săcărin”. Replicile celor care susțin asemenea enormități definesc niște decerebrați.

mindruta-3-1

Într-un dialog pe Facebook, o individă îi îndeamnă pe camarazii săi să înființeze un grup care „s-o apere pe Sorina de americani, s-o readucă în familia Șărămăt din Baia de Aramă”. Și s-a înființat grupul „Uniți pentru Sorina”.

De pe acest grup aflăm că „Sorina are un sânge pur și o grupă sanguină rară, o vor pentru sacrificare, să-și trateze copilul lor”. „Deci, Sorina e salvarea fiicei lor!”, conchide o altă tembelă. Un cretin oferă un indiciu imbatabil: „Priviți mâna și degetul fetei Săcărin!”. Adică, gata, micuța are nevoie de sângele Sorinei.

sorina-3

Demența ajunge până acolo încât unii își fac planuri să depisteze locul unde e ținută Sorina de către părinții ei adoptivi. Eventual, s-o ia pe fetiță, „s-o salveze de Săcărini” (adică de părinții ei!), să n-o lase să plece în America. Balamuc infracțional.

Publicăm câteva secvențe, pentru a arăta la ce nebunie s-a ajuns. Am făcut corecturile de rigoare, pentru că limba în care se exprimă unii dintre „patrioți” este o română înfiorător de stricată. Dacă vreți să citiți dialogurile în varianta originală (agramată), aveți la dispoziție capturile.

Dialogul 1

Cosarca Olguta: Faceți grup pe messenger!

Kluve Cazacu Catalina: Parerea mea personală: persoana care știe unde este ținută Sorina să ia legătura în privat cu administratorul grupului, ca nu care cumva să fie infiltrat prin grup cineva care poate anunța Săcărinii și să o mute pe Sorina de la locația respectivă. Și după aceea ne puteți comunica pe grup reușita.

Adrian Cristea: Au două proprietăți – o casă și un apartament. Apartamentul e în zona școlii de agenți de poliție Vasile Lascăr. (sursa: Ziaristii.com)

Trolii ruși se implică în cazul Sorina: prima dovadă. Cu ce scop?

Nu știu dacă știați, dar Sorina are grupa de sânge Bombay. De unde am aflat? De la această postare (ștearsă acum, dar distribuită în delir de diverși cetățeni pe grupuri și prin comentarii).

mindruta-fake

Ce legătură are grupa de sânge cu povestea de la Baia?

Are. Grupa de sânge și transplantul de organe sunt elementele explozive, adăugate în mix-ul de social media pentru ca mămăligă să sară în aer. E un apel la spaimele noastre cele mai adânci. Sânge. Furt de organe. Teroare.

Sunt false, firește, dar lumea le crede, căci stomacul se strânge mai repede decât se îndoiește creierul.

Le crede pentru că sunt create special, de oameni care știu tainele sufletului uman: cum să-l scoți din amorțire, cum să-l sperii și cum să-l faci să dea mai departe.

Aceste povești nu sunt inventate de amatori din Baia de Aramă – chiar dacă de acolo a pornit ideea cu transplantul. Sunt construite de profesioniști din altă parte, care nu binele fetiței îl au în cap, ci răul poporului român, care trebuie să-și consume energiile în lupte interne.

Cel mai recent exemplu – apărut în dimineață asta și construit ca să genereze isterie în masă – este vestea (falsă) că fetița a murit deja la New York!

Nu poți citi știrea dacă nu îi dai mai întâi share pe facebook: un mecanism de viralizare rapid și care face apel la emoții, nu la creier. (citeste mai mult: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/trolii-rusi-se-implica-in-cazul-sorina-prima-dovada-cu-ce-scop-1150613)

Descopera.ro, despre “Sangele de aur”

În ultimii 50 de ani, cercetătorii au descoperit 43 de persoane în întreaga lume care au o particularitate a sângelui cu potenţial uriaş de a salva vieţi; de aceea a fost numit „sângele de aur”. Așa numitul “Sânge de aur” a fost identificat pentru prima dată în 1961, la o femeie din Australia. La vremea respectivă, medicii considerau că un embrion cu acest tip de sânge nu ar fi avut nicio şansă de supravieţuire, cu atât mai puţin şansa de a atinge vârsta adultă. Şi totuşi, până în 2010, au fost descoperite 43 de persoane, pe tot globul, cu Rh nul. Cercetătorii au încă de desluşit multe mistere al acestui complex sistem Rh şi donatorii sunt foarte căutaţi.

Sângele cu Rh nul este considerat universal compatibil cu toate grupele care au particularităţi deosebite ale Rh-ului negativ, ceea ce face ca potenţialul său de a salva vieţi să fie unul uriaș. Totuși, medicii sunt încă rezervaţi în a efectua transfuzii cu acest sânge şi o fac numai în cazuri extreme, când viaţa pacienţilor este în pericol, pentru că o dată administrat este foarte greu de găsit ulterior. În situaţia inversă, în care o persoană cu Rh nul are nevoie de o transfuzie, aceasta poate fi făcută doar cu sânge identic, ceea ce o face dependentă de ceilalți 43 de oameni de pe planetă în aceeași situație, aflați în Brazilia, China, Japonia, Statele Unite, Irlanda, iar trimiterea de sânge dintr-o ţară în alta este un coşmar birocratic, cea mai sigură metodă este donarea periodică de sânge pentru propria nevoie.

e anume crează tipurile diferite de sânge?
Ne-a luat ceva timp să înțelegem complicațiile sângelui, dar astăzi știm că această substanță care susține viața constă în:
– Celulele roșii din sânge (hemoglobină) – celule care transporta oxigen și elimină dioxidul de carbon din organism;
– Celulele albe din sânge (leucocite, de exemplu) – celulele imune care protejează organismul împotriva infecțiilor și a agenților străini;
– Trombocite – celule care elimină cheagurile de sânge;
– Plasma – un lichid care poartă săruri și enzime.

download

Fiecare componentă are rolul său bine definit, însă doar celulele roșii din sânge sunt responsabile pentru diferitele noastre tipuri de sânge. Aceste celule au niște proteine numite antigene, iar prezența sau absența anumitor antigene determină tipul de sânge. Spre exemplu sângele de tip A are numai antigenele A, tipul B numai B, tipul AB ambele și tot așa. Celulele roșii din sânge mai au un antigen numit proteina RhD. Când aceasta este prezentă, se spune că un tip de sânge este pozitiv, iar când este absentă, negativ. Dacă o persoană cu sânge de tip A primește o transfuzie de sânge de tip B, sistemul imunitar nu va recunoaște noua substanță ca fiind o bună și nu o va accepta, considerând că organismul este atacat.

Circa 160 din cei 342 de antigeni ai unei grupe de sânge se regăsesc la majoritatea oamenilor. Dacă îţi lipseşte un antigen pe care 99% dintre oameni îl au, grupa ta e considerată rară, dar dacă ai un antigen pe care 99% din oameni nu îl au, atunci grupa ta este foarte rară.
Lipsa unui antigen foarte comun stabileşte caracterul negativ al unei grupe de sânge. Dacă primeşti sânge de la un donator cu aceeaşi grupă, dar cu Rh pozitiv, anticorpii tăi vor reacţiona la celulele incompatibile şi transfuzia poate fi fatală. Există persoane cărora le lipsesc toţi cei 61 de antigeni din sistemul Rh, iar particularitatea a fost numită Rh nul, unul dintre cele mai rare tipuri de sânge din lume şi o descoperire fenomenală pentru hematologie.