Amenajarea unui colț de relaxare acasă: 7 sfaturi și sugestii
În prezent, pare că toată lumea din jurul tău e stresată, inclusiv tu. Stresul este o latură firească a vieții, pe care de cele mai multe ori nu o putem evita. Tocmai din acest motiv, în loc să încerci să înlături stresul din viața ta, trebuie să știi cum să-i faci față cu o atitudine calmă și relaxată. Și cum poți face acest lucru posibil într-un mod mai eficient decât amenajarea unui colț de relaxare în propria locuință? Acest colț va fi destinat relaxării profunde, cititului cărților preferate, răsfoirii revistelor, servirii unui ceai. Nici nu contează ce faci aici, atâta vreme cât îți bucură sufletul!
Și pentru că ne dorim să ai parte de propriul sanctuar de relaxare acasă, ne-am propus să-ți oferim o serie de sfaturi și sugestii pentru a atinge perfecțiunea relaxării în colțișorul tău, ideal amenajat. Iată ce presupune amenajarea unui colț de relaxare acasă!
1. Alege culorile potrivite
În primul rând, trebuie să dedici acestui colț de relaxare un întreg spațiu și nu doar un mic fotoliu pe care să te așezi. Culorile pe care vei dori să le scoți în evidență în acest spațiu ar trebui să te ajute să-ți începi călătoria spre relaxare de îndată ce le vezi. Poți alege orice culori îți oferă liniște și calm, de la tonuri reci de albastru, până la nuanțe de lavandă sau bej pal.
2. Ține cont de faptul că fotoliul este elementul cheie
În acest context, fotoliul este vedeta! Totul despre alegerea acestei piese de mobilier va juca un rol esențial în a te ajuta să te relaxezi în colțul tău de acasă. În primul rând, materialul fotoliului trebuie să fie unul care să-ți ofere o senzație plăcută, așa cum este, de pildă, țesătura moale de catifea. Poți alege chiar și un otoman, dintr-un material similar, pe care să-ți poți relaxa picioarele, cât timp stai pe fotoliu. În acest fel, te vei simți ca plutind pe un nor și vei dori să petreci ore întregi în colțul de relaxare, fără a dori să te ridici.
3. Măsuța de cafea este un must-have în colțul de relaxare
Vei avea nevoie de un loc în care să plasezi teancul de materiale de lectură și unde să pui ceașca de ceai, în timp ce te afunzi în țesătura moale a fotoliului. Aceasta este o oportunitate grozavă de a te juca cu diferite texturi. Există diverse modele de măsuțe de cafea cu accente distractive în tonuri de cupru sau auriu, care aduc o notă estetică sofisticată colțului de relaxare. Și suntem siguri că n-ai întâlnit până acum vreo persoană sofisticată stresată!
4. Joacă-te cu texturile
Ai observat vreodată cât de relaxat te simți când intri într-un spa? Asta pentru că texturile pe care le folosesc în amenajarea spațiului sunt extrem de diversificate, lucru care se aplică și colțului tău de relaxare. Așează pe fotoliu o pătură călduroasă, care să ofere spațiului nota de confort de care ai nevoie. Înconjoară-te de piese care să-ți umple spațiul vizual de vibrații pozitive, cum ar fi tablourile, statuetele sau poți opta pentru tapet pe perete. Integrează în decor o lampă cu textură din lemn, în așa fel încât să beneficiezi de o sursă indirectă de lumină. Posibilitățile de creștere a factorului de relaxare prin intermediul texturilor sunt infinite!
5. Iluminatul spațiului este esențial
Îți vei dori în acest spațiu corpuri de iluminat care să ofere acea senzație de relaxare – suficient de difuze încât să sporească nivelul de confort, dar îndeajuns de luminoase încât să poți citi fără a-ți deteriora vederea. Alege o sursă de lumină indirectă, care să ofere în același timp o iluminare adecvată. O lampă de podea cu lumină caldă, de pildă, poate fi o alegere excelentă.
6. Decorează spațiul cu flori sau plante verzi de interior
Suntem de părere că nu trebuie să existe nici măcar o singură cameră din locuință fără o plantă sau două, iar colțul de relaxare nu este o excepție de la regulă, ci din contră. Decorează spațiul de relaxare cu flori în vaze frumoase, pictate manual sau plante verzi de interior, în ghivece sculptate artistic. Alege vaze de flori și ghivece în culori calde, care să se potrivească perfect cu tema liniștită a spațiului.
7. Integrează un covor care să unifice spațiul
Un covor în nuanțe pământii, cu diverse accente de roz pudrat, bej sau alb murdar va reuși să complimenteze ideal colțul de relaxare. Mizează pe un covor moale, în așa fel încât să ofere o senzație plăcută picioarelor care se afundă în el, după o zi stresantă și obositoare.
Dacă vei reuși să combini toate aceste sfaturi și sugestii de amenajare, cu siguranță vei reuși să atingi cel mai înalt nivel al relaxării, prin crearea unui colț în propria locuință care să înlăture toate grijile și stresul la simpla sa vedere. Relaxarea e doar la câțiva pași distanță!