Proiectul european Cobalt – Utilizarea sustenabila a materiilor prime

Proiectul european Cobalt – Utilizarea sustenabila a materiilor prime

In perioada 28-29 noiembrie 2013 va invitam sa fiti alaturi de noi la Bruxelles, unde va avea loc Conferinta de Deschidere a proiectului *COBALT* in care /Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania / este partener alaturi de /Universitatea de Afaceri din Viena /(Austria), /Institutul Ecologic Gemmeinnutzige Gmb/ (Germania), /Universitatea Tehnologica din Lulea/ (Suedia), /Departamentul de Inginerie a Mediului si Resurselor Naturale/ si /TECNOMA, S.A/. (Spania), /Bio Intelligence Services/ (Franta)

*COBALT* este un proiect european care isi propune sa reuneasca reprezentanti ai industriei, ai societatii civile, entitati din domeniul cercetarii si autoritati publice pentru a stimula o dezbatere
eficienta pe tema materiilor prime.

Proiectul isi propune sa contribuie la cresterea constientizarii, a invatarii si a transferului de cunoastere in domeniul utilizarii sustenabile a materiilor prime si se concentreaza asupra identificarii celor mai bune metode de a pune in practica viitoarele activitati de inovare. Proiectul va explora modul in care nevoile industriei europene si ale societatii civile pot fi abordate simultan.

Vor fi abordate problematici precum siguranta resurselor sau managementul materiilor prime. Obiectivele proiectului *COBALT* se concentreaza in jurul stimularii schimbului dintre diferite grupuri interesate de utilizarea sustenabila a materiilor prime, cu un focus special asupra industriei si a organizatiilor societatii civile si va cauta modalitati optime de a dezvolta managementul materiilor prime.

Prin intermediul proiectului vor fi sprijinite universitatile, intreprinderile mici si mijlocii, pentru a dezvolta initiative de cercetare in domeniul geologiei, vor fi identificate deficiente si vor fi gasite modalitati optime pentru a le depasi. De asemenea, vor fi stimulate parteneriatele intre intreprinderile mici si mijlocii si organizatiile societatii civile.

Conferinta Europeana de deschidere va facilita dezbaterea asupra provocarilor prezente la nivelul managementului sustenabil al materiilor prime in lumea contemporana.

Pe parcursul proiectului vor avea loc trei dialoguri europene si trei dialoguri regionale, care vor crea oportunitatea abordarii in profunzime a temelor specifice problematicii proiectului. Evenimentele regionale vor avea loc in Bucuresti, in noimebrie 2014 si in alt orase din Peninsula Iberica si Regiunea Marii Nordului.

Prezenta /Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania / in cadrul proiectului COBALT este o sansa pentru schimbarea de mentalitate din Romania in domeniul utilizarii sustenabile a materiilor prime si pentru constientizarea importantei problematicii proiectului pentru dezvoltarea unei economii aflate in acord cu exigentele lumii contemporane.