Angajatii gay dixit, dupa Brexit: Bucuresti, Sofia si Varsovia – orasele in care angajatii Agentiei Europene a Medicamentului nu vor sa se mute dupa Brexit
Sofia, Bucurestiul si Varsovia sunt orasele cele mai detestate de angajatii Agentiei Europene a Medicamentului, potrivit unui sondaj intern citat de Politico. Peste 90% dintre angajatii agentiei care va trebui sa se relocheze de la Londra dupa Brexit au spus ca mai degraba ar demisiona decat sa se mute intr-unul dintre cele trei orase.
La polul opus se afla Amsterdam, unde 81% dintre angajati ar fi de acord sa se mute, urmat de Barcelona, Viena si Milano. Reamintim ca 19 orase europene au depus oferte pentru gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului, institutiei UE care se va muta de la Londra dupa Brexit.
Rezultatele sondajului printre cei circa 900 de angajati nu fac parte din criteriile oficiale care vor sta la baza deciziei de relocare, dar Comisia Europeana vrea sa evite orice posibila intrerupere a activitatii Agentiei din cauza unui numar mare de angajati care ar refuza sa se mute.
Angajatii au aratat o preferinta clara pentru relocarea in orase din Vestul sau Sudul Europei, potrivit Politico. Orasele din estul Europei se situeaza pe ultimele locuri.
Iata clasamentul complet:
Amsterdam: 81 %
Barcelona: 76 %
Viena: 73 %
Milano: 69 %
Copenhaga: 65 %
Bruxelles: 60 %
Dublin: 55 %
Lille: 53 %
Porto: 52 %
Bonn: 51 %
Stockholm: 48 %
Atena: 28 %
Malta: 28 %
Helsinki: 26 %
Zagreb: 20 %
Bratislava: 14 %
Varsovia: 10%
Bucuresti: 8 %
Sofia: 6 %
Angajaţii LGBT îşi fac griji că drepturile lor nu vor fi recunoscute dacă sediul se mută în Europa de Est
Angajaţii Agenţiei Europene a Medicamentului, care fac parte din comunitatea LGBT, îşi fac griji că drepturile lor nu vor fi recunoscute dacă sediul instituţiei va fi mutată într-o ţară din Europa de Est.
Şeful Agenţiei Europene a Medicamentului, Guido Rasi, a cerut acestor ţări, care doresc să găzduiască agenţia, să respecte drepturile homosexualilor, inclusive recunoaşterea căsătoriilor.
Cu toate acestea, ţări precum România, Polonia, Slovacia sau Bulgaria nu recunosc în vreun fel relaţiile între persoane de acelaşi sex.
“Încurajăm oamenii să lucreze pentru noi, indiferent de sex, etnie, religie sau orientare sexuală. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a ne asigura ca noua locatie va fi toleranta cu alegerile de viata pe care le-a facut personalul nostru”, a afirmat Guido Rasi, potrivit Hotnews.