„Suplimentele alimentare mi-au distrus ficatul“. Povestea unui bărbat care lua suplimente cu ceai verde

„Suplimentele alimentare mi-au distrus ficatul“. Povestea unui bărbat care lua suplimente cu ceai verde

Dorind să-şi îmbunătăţească stilul de viaţă, un american de 50 de ani a făcut eforturi să piardă în greutate, să mănânce sănătos, să facă sport şi să ia suplimente alimentare despre care ştia că sunt sigure. 

BBC relatează povestea unui american de vârstă mijlocie – Jim McCants – care, a luat capsule cu ceai verde în ideea de a duce o viaţă cât mai sănătoasă, dar a ajuns în final pe lista de aşteptare pentru un transplant de ficat. Trebuia să fie una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea , măsrturiseşte bărbatul. Însă, acum bprbatul priveşte îndărăt la festivitatea de absolvire a fiului său şi are sentimente contradictorii. Cum stătea lângă soţia sa, acesta s-a întors către el şi l-a întrebat dacă se simte bine întrucât are faţa galbenă, ochii la fel şi o înfăţişare bizară. „Când m-am privit în oglindă, m-am îngrozit“, mărturiseşte acesta.

Era şocat pentru că el se afla tocmai în mijlocul unui effort de a-şi schimba stilul de viaţă, se chinuise să slăbească, era atent la ce mănâncă şi făcea sport regulat. „Tatăl meu a murit de infarct la 59 de ani“ „Tatăl meu a făcut infarct şi a murit la vârsta de 59 de ani, astfel încât eram determinat să fac tot ce puteam pentru a nu ajunge în situaţia lui“. Dar, curând după absolvirea fiului său, Jim a luat drumul spitalului fiind suspectat că are probleme cu ficatul.

Citeste mai mult: adev.ro/ph6l3b