Semnalele fine, dar precise, pe care corpul nostru ni le transmite atunci cand incepe sa se imbolnaveasca. Cum le descifram

Semnalele fine, dar precise, pe care corpul nostru ni le transmite atunci cand incepe sa se imbolnaveasca. Cum le descifram

Organismul nostru este mult mai inteligent decat ne-am putea inchipui, astfel incat nicio boala nu apare fara ca el sa ne transmita semnale inca din primele faze. Trebuie doar sa fim atenti la ele si sa stim sa le descifram.

Buze uscate
Acesta nu este doar semn de deshidratare, ci si de lipsa a vitaminei A in organism. Insa, nu va apucati sa luati suplimente de vitamina A inainte de a cere sfatul medicului.

Daca deficitul se vede la suprafata pielii, care devine terna si uscata, nici excesul de vitamina A nu e binevenit: pot aparea stari de oboseala, nervozitate, ameteli, dureri de cap, de oase, iar la femeile insarcinate, nastere prematura sau bebelus cu afectiuni genetice, potrivit CSID.

Inrosire fara motiv
Daca nu sunteti nervosi, agitati, stanjeniti sau daca n-ati facut o insolatie, roseata fara motiv este primul semn de rozacee.

Aceasta este o afectiune comuna a pielii, cauzata de o serie de factori, printre care mancarea condimentata sau prea fierbinte, medicamente care determina dilatarea vaselor de sange, factori de mediu etc. Daca medicul confirma diagnosticul, evitati cafeaua si expunerea la soare.

citeste mai mult