Secretul vitalităţii călugărilor tibetani

Secretul vitalităţii călugărilor tibetani

Probabil v-aţi întrebat mereu care sunt secretele vieţii îndelungate şi sănătoase pe care o trăiesc călugării tibetani. În afara practicării meditaţiei şi a credinţei, călugării tibetani folosesc metode vechi de mii de ani prin care reuşesc să îşi menţină vitalitatea la cote înalte.

Este cunoscut că tibetanii găsesc în natură tot ce au nevoie pentru a fi sănătoşi. Aceştia folosesc capacitatea corpului uman de a extrage nutrienţii şi fotochimicalele din ierburi şi plante pentru a reduce efectele inflamatorii din corp.

Schinduful sau fânul grecesc este o veche plantă medicinală cu numeroase beneficii pentru sănătate. A fost folosit de peste 6.000 de ani în Egipt şi ajută la echilibrarea dereglărilor digestive, precum refluxul acid, prin reducerea inflamaţiilor.

De asemenea, reduce şi nivelul de zahăr din sânge, ceea ce este benefic pentru prevenirea diabetului. Chinezii folosesc schinduful şi ca tonic pentru rinichi. Seminţele de schinduf sunt măcinate şi folosite în ceaiuri şi alte preparate culinare. Gemernii de schinduf sunt bogaţi în vitaminele A, B, C si E şi pot fi folosiţi în salate.

Alimentatia călugarilor tibetani este completată de  alte alimentele antiinflamatorii, precum orezul, orzul, fructele şi legumele de sezon fără pesticide.