Peste 880 de pacienți români s-au tratat la spitalul WPK din Viena în 2018, în creștere cu 40% față de anul precedent

Peste 880 de pacienți români s-au tratat la spitalul WPK din Viena în 2018, în creștere cu 40% față de anul precedent

Anul trecut, peste 880 de pacienți români au accesat servicii de diagnostic și tratament în cadrul Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private austriece, numărul lor fiind în creștere cu 40% față de 2017. Aproximativ 50% dintre pacienți s-au adresat spitalului pentru tratamentele oncologice, WPK fiind unul dintre puținele centre medicale private din Europa care oferă imunoterapia și terapia personalizată țintită, două terapii oncologice de ultimă generație. Pacienții români au accesat, de asemenea, tratamente chirurgicale în specialitățile ortopedie, cardiologie și chirurgie cardiovasculară. Alte servicii medicale solicitate au fost cele de gastroenterologie, check-up general, endocrinologie și ORL.

Viena este una dintre cele mai importante destinații de turism medical, datorită școlii medicale de tradiție și serviciilor medicale de top. Anual, aproximativ 3000 de pacienţi internaţionali, îndeosebi din Europa Centrală şi de Sud-Est se adresează spitalului WPK pentru servicii de diagnosticare şi tratament, iar 26% dintre aceştia sunt români.    

„Pacienții români reprezintă o pondere importantă din totalul pacienților noștri internaționali, iar în ultimii ani numărul lor a crescut constant. Cel mai important lucru pentru un pacient în pragul internării este siguranța că se află pe mâini bune, iar la Wiener Privatklinik acesta beneficiază de tratamente medicale de ultimă generaţie, de specialişti experimentați şi condiţii excelente de spitalizare. În ultimii ani am dezvoltat chiar o echipă dedicată vorbitoare de limba română care asigură case management-ul pacienților români pe parcursul întregului proces. Ne dorim ca Wiener Privatklinik să fie prima alegere în ceea ce privește serviciile medicale pentru un număr cât mai mare de români”, a declarat Dr. Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik.

Tot anul trecut, în cadrul spitalului WPK, a fost realizată în premieră o intervenție de reconstrucție de tibie cu proteză din titan, unui băiețel din România care risca să își piardă un picior. Băiatul, în vârstă de un an și patru luni, s-a născut cu o malformație congenitală la nivelul piciorului drept, neavând tibia, rotula și oasele gleznei.

Intervenția deosebit de complexă, a fost efectuată într-un singur timp operator, de către Prof. Dr. Rainer Kotz, expert recunoscut pe plan mondial în chirurgia ortopedică. Pentru a reconstrui tibia băiatului, medicul a implantat în locul tibiei lipsă un segment recoltat din osul peroneu, de care a atașat proteza de titan, pentru o mai bună stabilitate. Intervenția îi va oferi copilului șansa de a se dezvolta normal și a merge singur.  

În cadrul WPK Academy Cancer Center, o echipă de 30 de experţi de elită în domeniu, incluzând oncologi, hematologi, chirurgi, specialişti în medicină nucleară şi geneticieni, dar şi alte specialităţi medicale, îşi reunesc competenţele pentru a trata toate tipurile de cancer în diferite stadii, prin abordarea multidisciplinară a fiecărui caz şi terapii personalizate. Tot aici, pacienţii cu istoric familial de cancer au posibilitatea de a depista posibila predispoziţie pentru dezvoltarea bolii oncologice, prin efectuarea unei analize genomice. Astfel, se poate identifica din timp acest risc şi se pot lua măsurile preventive necesare.

Pentru a facilita accesul pacienţilor români la serviciile medicale disponibile în cadrul WPK, spitalul deţine o reprezentanţă oficială, în Bucureşti, asigurând tot suportul logistic necesar, de la traducerea dosarului medical, rezervarea transportului şi cazării la preţuri preferenţiale, asistenţă pentru obţinerea vizei de vizită, estimarea costurilor de diagnosticare şi tratament, consiliere în ceea ce priveşte spitalizarea şi alegerea medicului potrivit, până la suport în procesul de recuperare postoperatorie a pacientului, odată revenit în ţară.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener PrivatKlinik (WPK) este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, cu o tradiție medicală datând din anul 1871. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, având în structură 9 centre de competență, 145 de paturi, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie și recuperare medicală la standarde internaționale. Echipa medicală este alcătuită din peste 250 experți reputați vienezi, ce aplică o abordare interdisciplinară a fiecărui caz. Anual, aproximativ 3000 de pacienți internaționali accesează servicii de diagnostic și tratament în cadrul Wiener PrivatKlinik, iar circa 26% dintre aceștia sunt români.