Oul alb vs oul maro. Diferente si beneficii

Oul alb vs oul maro. Diferente si beneficii

Oul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Este considerat un aliment complet, deoarece este bogat în micro și macronutrienți.

Îl poți consuma în orice moment al zilei și sub orice formă. Experții în sănătate recomandă consumul de ouă zilnic, deoarece aduce multe beneficii pentru sănătate.

Există două tipuri comune de ouă – albe și maro. Unii oameni preferă ouăle maro, deoarece consideră că acestea sunt organice și, de asemenea, din cauza noțiunii comune că varianta maro a oricărui aliment este mai sănătoasă: orez brun, zahăr brun, pâine neagră. Dar nu este cazul tuturor alimentelor. Cât despre ouăle albe, oamenii le aleg deoarece sunt mai accesibile, mai ieftine și au un gust mai bun.

Dar care e mai sănătos și care sunt diferențele între el? Specialiștii au un răspuns la această dilemă.

Culoare

Pentru cei care nu știu, ouăle albe sunt ouate de găini cu pene albe, cele maro de găini cu pene roșcate sau negre.

Mărime

O altă diferență este dimensiunea, cele maro sunt puțin mai mari.

citeste mai mult

photocredit: https://foodstory.stirileprotv.ro/