NU UITA SA BEI APA! Deshidratarea severa duce la imbatranirea prematura

NU UITA SA BEI APA! Deshidratarea severa duce la imbatranirea prematura

Cantitatea de apă pe care o bem în fiecare zi este esenţială pentru buna funcţionare a organismului. Nu doar vara trebuie să ne hidratăm suficient, ci şi iarnă. Fără apă, corpul nostru nu mai realizează eficient reacţiile metabolice şi astfel nu mai elimină toxinele. Nu toate lichidele însă ne hidratează.

Dacă nu bem suficientă apă, corpul va îmbătrâni mai repede, atrag atenţia medicii. Atenţie, însă, nu toate lichidele hidratează!

Lichidul pe care l-am ingerat trebuie să îmi penetreze în interiorul celulei, iar această penetrare se face pe mici orificii microscopice care se numesc pori. Forma acestor pori este de tip hexagonal. Ideea e că niciodată moleculele de apă nu trec singure. O moleculă de apă are formă de piramidă triunghiulară cu vârf ascuţit şi piramidele de apă stau unite unele de altele în pachete de câte 4-6-12”, afirmă Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog.

Pentru ca apa să penetreze porii celulei este nevoie de anumite condiţii.

Se pare că aceste structuri de moleculă de apă realizează hexagonul cu piramidă adecvată ca suprafaţă şi formă pentru a pătrunde prin pori. Atunci când avem o apă cu un ph de 7.8”, adaugă Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog.

 

citeste mai mult pe Digi24.ro

photocredit: Foodstory.ro