NU pune NICIODATĂ pe față ce ai în cămară! Iată care sunt produsele care îți pot distruge tenul!

NU pune NICIODATĂ pe față ce ai în cămară! Iată care sunt produsele care îți pot distruge tenul!

Toate femeile își doresc ca fața lor să arate impecabil. De aceea, majoritatea apelează la cosmetice pentru a corecta sau pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Acestea trebuie alese în funcție de tipul tenului – uscat, gras, normal sau sensibil. Mai mult decât atât, înainte de a-ți cumpăra o cremă sau un gel demachiant, cel mai important este să testezi produsul, deoarece pielea ta poate avea reacții alergice la anumite ingrediente.

Din lipsa cunoștințelor în domeniu și din cauza multor informații greșite, care circulă în mediul online, femeile ajung să își pună pe față diferite ingrediente pe care le găsesc în propria casă. Această greșeală este des întâlnită, mai ales în rândul tinerelor. Consecințele folosirii acestor produse pot duce la distrugerea tenului și la crearea unor microleziuni la nivelul feței. 

Iată ce NU trebuie să pui niciodată pe față!

 

  • Mălai sau zaț de cafea

Poate cea mai cunoscută metodă de a-ți exfolia tenul este combinarea mălaiului sau a zațului de cafea cu apă sau cu un ulei de consum. Aceasta este considerată e greșeală majoră, deoarece ambele sunt ingrediente extrem de abrazive și agresive, indiferent de suprafața cu care intră în contact, în special cu pielea feței. După folosirea lor, în substratul tenului, se pot crea microleziuni, care vor duce la apariția coșurilor și a petelor hiperpigmentare. Dacă vrei un scrub care să conțină uleiuri esențiale, alege o gamă cosmetică concepută pentru o astfel de procedură. Acesta este un exfoliant foarte bun și pentru pielea corpului și, în cazul lui, restricțiile sunt mai puține, dar trebuie să ai câteva informații despre el, așadar află aici tot ce trebuie să știi.

 

  • Vaselină

O altă variantă, pe care femeile o folosesc pentru a-și trata tenul, este vaselina. Aceasta are o masă moleculară foarte mare și nu va avea niciun efect asupra pielii. În plus, are compuși din petrol, care sufocă porii și irită din cauza texturii extrem de groase. Vaselina folosită în rutina de îngrijire a feței poate provoca chiar pneumonie, dacă este inhalată. Alege mai bine o cremă hidratantă potrivită pentru tipul tău de ten.

 

  • Lămâie

Lămâia, care odată pusă pe față devine astringentă, este binecunoscută pentru vitamina C pe care o conține. Aceasta este un ingredient minune, care ajută la estomparea petelor, oferă elasticitate, este anti-aging și un oxidant foarte bun pentru pielea cu tendințe de îngrășare. Lămâia este, însă, confundată adesea cu vitamina C. Indiferent de tipul tenului pe care îl ai, aceasta nu va face nimic altceva decât să îl usuce și, combinată cu diferite uleiuri, poate produce arsuri severe. 

 

  • Uleiuri alimentare

Uleiurile, în forma lor pură, sunt bune doar pentru gătit. Odată ajunse pe față, vor crea o peliculă care se va usca și va fi greu de îndepărtat. Pe lângă faptul că nu pătrund în niciun strat al pielii, acestea vor face ca tenul să devină gras și pot provoca chiar iritații. Dacă totuși îți dorești ca, în rutina ta de îngrijire, să folosești un ulei, orientează-te către cosmeticele care au formule stabile și astfel de ingrediente în compoziție, cum sunt cele de la Sabon România. Și nu te opri aici! Asigură-te că ai și un demachiat, un ser și o cremă potrivită tenului tău. Nu uita de îngrijirea corpului, care este la fel de importantă! 

Așadar, pentru a avea o piele sănătoasă și curată, cumpără cu mare grijă produse cosmetice. Identifică care sunt problemele cu care te confrunți și tipul de ten pe care îl ai și construiește-ți propria rutină de îngrijire!

Sursa foto: Shutterstock.com