Lentilele de contact care vindeca

Lentilele de contact care vindeca

Sa tratezi zone ale corpului atat de delicate cum e globul ocular nu e deloc simplu. Tocmai de aceea se cauta in permanenta noi abordari. Iar una promite sa .

Nu sunt niste lentile de contact obisnuite, pentru ca includ celule de la donatori, ramase dupa transplanturile de cornee. Astfel de celule, numite (L-MSC), ajuta ochiul suferind sa se vindece singur, dupa un accident, de exemplu, arata Science Alert.

Iar partea buna a acestui tratament e ca poate fi disponibil la scurt timp de la sosirea la spital a pacientului cu o rana la nivelul ochiului.

Un astfel de tratament e si mai ieftin si mai usor de aplicat decat cele disponibile in prezent, se arata intr-un raport publicat recent de catre cercetatori de la Universitatea Tehnologica din Queensland, Australia.

O astfel de terapie este potrivita pentru ulcerele corneei, de exemplu, dar nu numai, a explicat unul dintre autorii studiului, Damien Harkin, de la universitatea mentionata. In plus, poate fi eficienta in situatiile in care terapiile conventionale nu functioneaza.

citeste articolul complet pe Ziare.com

photocredit: LentiLux.ro