test

Diferitele tipuri de depresie și cum să le înțelegi mai bine

Diferitele tipuri de depresie și cum să le înțelegi mai bine

Depresia se poate manifesta în mai multe feluri, printre acestea fiind incluse și tristețea, anxietatea, vina, iritabilitatea, aceste simptome putând fi foarte accentuate sau abia prezente.

În cazul oamenilor care suferă de depresie, poate fi extrem de dificil să explice prin ce trec. Deși există anumite simptome comune în rândul oamenilor, nu toată lumea prezintă simptome ușor de recunoscut. Iată mai multe tipuri de depresie!

Câte tipuri de depresie există și cum poți înțelege mai bine oamenii care se confruntă cu această afecțiune?

Depresia cauzează sentimente de tristețe sau de pierdere a interesului în activitățile pe care le îndrăgeai înainte. Poate duce la o varietate de probleme emoționale sau fizice și poate scădea abilitatea de a lucra a unei persoane. În total, există 23 de reacții depresive diferite. Deși nu toate sunt considerate oficiale, îi pot ajuta pe specialiști și pe oameni să înțeleagă mai bine ce presupune depresia.

1. Depresie bazată pe bipolaritate

Persoanele bipolare se confruntă cu două extreme foarte diferite ale spectrului emoțiilor umane sau opoziția fericirii extreme și deznădejdii complete. Caracterizate de schimbări de dispoziție intense, acestea pot simți că se află în vârful lumii într-un moment, iar în următorul totul se va prăbuși.

2. Depresie distimică

Spre deosebire de unele dintre reacțiile depresive mai severe, deprimarea distimică se referă la un sentiment subtil, dar continuu, de a te simți prost. În prezent, această afecțiune este cunoscută drept tulburarea depresivă persistentă și este un diagnostic oficial. Acesta poate fi pus în momentul în care un pacient se simte deprimat în cea mai mare parte a zilelor, pentru o perioadă de cel puțin 2 ani sau 1 an pentru copii și adolescenți.

citeste articolul in continuare pe Eva.ro
photocredit: Stirile Kanal D