Ce sunt flavonoizii si cum influenteaza consumul de struguri viata sexuala

Ce sunt flavonoizii si cum influenteaza consumul de struguri viata sexuala

Specialiștii de la Școala de Sănătate Publică Harvard  au descoperit că flavonoizii, compuși care se găsesc în struguri si in alte fructe și care le conferă culoarea specifică, sunt cele care ajută la o viata sexuala activa, pierderea de kilograme în plus, respectiv menținerea greutății pe perioadă mai lungă de timp.

Mai mult, flavonoizii au capacitatea de a reduce nivelul ridicat de tensiune arterială, cel al colesterolului, dar și riscul de apariție a afecțiunilor cardiace și a cancerului.

În cadrul cercetării, oamenii de știință au analizat datele medicale în cazul a 124.000 de voluntari, pe o perioadă de 24 de ani.

După ce i-au împărțit în mai multe grupuri și le-au verificat obiceiurile alimentare, cercetătorii au ajuns la concluzia că participanții care obișnuiau să consume cantități mai mari de flavonoizi, cum se regăsesc în struguri, dar și în alte fructe, nu aveau la fel de multe probleme cu greutatea, spre deosebire de ceilalți participanți. În plus, ei au spus că au o viață sexuală activă.

citeste mai mult 

photocredit: Doctorul zilei