Ce exerciții puteți face la birou pentru durerile de coloană? Sfaturi de la fizioterapeutul Simonei Halep

Ce exerciții puteți face la birou pentru durerile de coloană? Sfaturi de la fizioterapeutul Simonei Halep

Stați pe scaun multe ore pe zi? Atunci riscați probleme grave de coloană. Ce exerciții puteti face chiar la birou ne arată Marian Gheba, fizioterapeutul Simonei Halep și al lui Horia Tecău.

Nouă din 10 persoane au cel puţin o dată în viaţă dureri de spate, arată statisticile. Nici nu e de mirare. Majoritatea oamenilor au joburi care presupun stat pe scaun cel puţin 8 ore pe zi. În plus, iarna durerile se accentuează, pentru că nu mai facem nici măcar puţina mişcare pe care o făceam vara. Dezbatem subiectul împreună cu Marian Gheba – fizioterapeut Fed Cup.

De ce este important să facem mișcare și iarna și ce tip de mișcare?

Marian Gheba: Este foarte important să facem mișcare iarna, pentru că mișcarea înseamnă sănătate. Prin mișcare, prin activitate fizică susținută în mod regulat, îi dăm organismului mai mult oxigen, îmbunătățim circulația sanguină și astfel îmbunătățim și circulația periferică. În anotimpul rece, circulația periferică este foarte afectată de temperaturile scăzute. Tot prin mișcare îmbunătățim inclusiv metabolismul, care ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor metabolice din organism. Practic, mișcarea înseamnă sănătate și ne ajută să putem să ne adaptăm mai bine la climatul rece.

Sunt cei cărora le place să alerge pe timp de vară, dar e important să alerge și iarna.

citeste mai mult pe Digi24.ro

photocredit: upriteergo.com