Aloe vera, miracol pentru sănătate

Aloe vera, miracol pentru sănătate

Originară din Africa, planta  Aloe vera are importante calităţi vindecătoare. Cura cu aloe aduce remedii în caz de cancer, boli ale pielii, celulită sau probleme digestive. De asemenea, este important de ştiut că gelul de aloe aduce ameliorări antiinflamatorii, laxative şi  are calităţi antioxidante.

1,5kg de plantă în vârstă de peste 3 ani, se trece prin maşina de tocat sau se mixează. Înainte de folosire planta nu se udă vreme de 5 zile . Se adaugă 2,5kg de miere de albine de mai, 3,5 litri vin roşu de 14 – 18 grade.

Ingredientele se pun întru-n borcan la loc întunecos şi se ţin vreme de 5 zile. În primele 7 zile se ia câte o linguriţă  de 3 ori pe zi cu două ore înainte de masă. După aceea se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi cu o oră înainte de masă. Durata minimă trebuie să fie de 3 săptămâni sau o lună.

Se recomandă în tratarea următoarelor afecţiuni: ulcer, gripa, anghină, migrene, mastidiţie, astmă, scleroza, reumatism, astenie nervoasa, alcoolism. În primele 3 zile de tratament pofta de mâncare se amplifică. În timpul tratamentului se recomandă a se consumă mai multe fructe şi supe şi să se excludă din alimentaţie ouăle şi laptele.