400 de copii nascuti in ultimii 5 ani gratie tehnologiilor moderne

400 de copii nascuti in ultimii 5 ani gratie tehnologiilor moderne

Columna Medical Center, cel mai mare centru de reproducere umana asistata din Romania, a organizat cu ocazia Zilei Copilului un eveniment special dedicat celor peste 400 de copii nascuti prin proceduri de reproducere umana asistata in cadrul clinicii, de-a lungul celor 5 ani de activitate. Evenimentul s-a desfasurat la Aristocrat Events Hall si a fost moderat de Roxana Ciuhulescu, iar in cadrul sau cei mici s-au bucurat de un spectacol de muzica si dans sustinut de Alina Sorescu si Atelierul de Muzica.

In contextul in care 1 din 4 cupluri din Romania se confrunta cu problema infertilitatii, Columna Medical Center vine in sprijinul celor care isi doresc un copil, cu cea mai mare echipa de specialisti in reproducere umana asistata (15 specialisti), avand cea mai vasta experienta in FIV (peste 18 ani). Alaturi de tehnologia de ultima generatie si aplicand protocoalele internationale in domeniu, echipa Columna Medical Center asigura pacientelor o rata de succes a procedurilor la nivelul centrelor europene de renume – in cadrul Programului National FIV/ET 2016, rata de succes a fost de 54,28%. Clinica participa si in acest an la Programul National de Fertilizare in Vitro, desfasurat de Ministerul Sanatatii.

“Ziua Copilului este dedicata revederii dintre medici si cei mici, minunile la conceperea carora au contribuit, iar noi ne-am dorit sa o sarbatorim alaturi de toti copiii care alcatuiesc marea familie Columna, si de parintii lor. Evenimentul a fost un prilej minunat de a ne revedea, dar si de a face cunostinta cu cei mai noi membri, intr-un cadru festiv, cu multa voie buna. Faptul de a vedea parintii fericiti alaturi de micutii lor reprezinta cea mai mare satisfactie si ne motiveaza sa ne indeplinim in fiecare zi, cu aceeasi dedicare, misiunea de a ajuta cuplurile afectate de infertilitate sa-si intemeieze familia mult dorita.” a declarat Nicoleta Zamfir, CEO Columna Medical Center

Columna Medical Center realizeaza anual peste 1000 de proceduri de reproducere umana asistata, iar la serviciile clincii apeleaza un numar de 1.200 pacienti/luna. Un avantaj al clinicii il reprezinta diversitatea programelor medicale si sociale, precum Fertihelp – un program dedicat cuplurilor cu venituri mici, prin care acestea beneficiaza de o reducere de 50% a costului procedurii FIV; Fertistim – singurul program din Romania de stimulare naturala a fertilitatii prin nutritie, acupunctura si Qi Gong, precum si programul OncoFertiHelp, prin care clinica ofera pacientilor oncologici posibilitatea de a-si prezerva fertilitatea, inaintea inceperii tratamentului bolii neoplazice. De asemenea, Columna Medical Center este unul dintre putinele centre specializate in FIV din Romania care realizeaza procedura PGS, prin care se poate depista o serie intreaga de afectiuni cromozomiale ale embrionului si poate creste sansele nasterii unui copil sanatos, ferit de boli genetice precum sindroamele Down, Klinefelter, Turner, boala Huntington etc.

Despre Columna Medical Center

Infiintat in urma cu 5 ani, in Bucuresti, Columna Medical Center este cel mai mare centru specializat in reproducere umana asistata din Romania, cu circa 1.000 de proceduri realizate anual. Clinica detine cea mai mare echipa de specialisti in reproducere umana asistata (15 specialisti), cu cea mai vasta experienta in FIV (peste 18 ani). Alaturi de tehnologia de ultima generatie si aplicand protocoalele internationale in domeniu, echipa Columna Medical Center asigura pacientelor o rata de succes a procedurilor la nivelul centrelor europene de renume. Un avantaj al clinicii il reprezinta diversitatea programelor dedicate cuplurilor infertile, precum programul social Fertihelp, prin care cuplurile cu venituri scazute beneficiaza de costuri reduse la jumatate pentru procedura FIV.