test

3 tratamente dermatologice pe care le credeai inofensive

3 tratamente dermatologice pe care le credeai inofensive

Este bine să ai încredere în medicul tău dermatolog, dar este și mai bine să te informezi din surse corecte și sigure despre tratamentele pe care acesta ți le prescrie. Există cazuri în care medicul nu-ți oferă anumite informații despre riscurile la care te supui când alegi să urmezi anumite tratamente dermatologice. Iată doar câteva exemple:

1. Scoaterea unei alunițe și riscurile pe care le implică

cindy_crawfordDeși considerată de mulți inofensivă și este o procedură recomandată de dermatologice, scoaterea unei alunițe are numeroase riscuri. Această procedură poate avea efecte secundare dezastruoase, ca îmbolnăvirea cu o infecție stafilococică, infecții sau leziuni ale nervilor. Înainte de a vă decide să vă scoateți o aluniță, faceți-vă analizele necesare pentru a înlătura orice risc de la început. Zona în care este situată poate de asemenea cauza un număr de riscuri și de asemenea stabilește felul în care va fi extirpată.

2. Tratamentul cu laser nu e chiar atât de sigur

Desi toată lumea vorbește despre eneficiile laserului, ar fi bine să știi de durata relativ mare de recuperare a pielii. De asemenea, ar trebui sa te astepti la o usoara decolorare a pielii dupa tratament. In plus, rezultatele dorite nu sunt vizibile imediat si pot dura chiar 10 zile. De asemenea, daca ai pielea mai inchisa la culoare, s-ar putea ca tratamentul sa ti-o decoloreze pe termen lung.

3. Sanatatea si frumusetea pielii- tratament fără vindecare

La fel de mulți medici dermatologi nu le spun pacientilor lor ce pot face pentru a-si face pielea frumoasa. Pentru ei e mai important sa-si vanda produsele cosmetice sau procedurile de infrumusetare decat sa ii ajute pe oameni sa aiba grija de pielea lor prin metode ieftine si sanatoase. Un dermatolog bun ar trebui sa insiste mai degraba pe beneficiile consumului de apa, fructe si legume pentru piele decat pe avantajele cremelor si tratamentelor de infrumusetare.

photo credit: german.fansshare.com/ și yve.ro