Vizionare de film din bărci care plutesc pe lac, la Astra Film Festival

Vizionare de film din bărci care plutesc pe lac, la Astra Film Festival

Experienţă inedită pentru publicul Astra Film Festival 2020. Spectatorii sunt chemaţi să ia loc în bărci sau în hidrobiciclete care plutesc pe apă şi să se lase duşi de valul filmului documentar.

La Astra Film Festival 2020 cadrul nu va fi o sală de cinema, ci un lac aflat în inima miraculosului Muzeu Astra, unul din cele mai frumoase din Europa. În trei seri la rând, filmele vor fi proiectate pe un ecran imens, amplasat printre mori de vânt. Publicul va fi invitat să ia loc în bărci pe acordurile Fanfarei Zece Prăjini.

Apărut în vremuri cu totul deosebite, încă incerte şi tulburi, Programul Valuri AFF îi oferă publicului nu doar posibilitatea de a vedea filme unul şi unul în aer liber, ci şi ocazia de a participa la un eveniment memorabil. Programul Valuri AFF este în acelaşi timp şi o metaforă. „Atât cadrul şi condiţiile de vizionare cât şi filmele propuse ne ajută să înţelegem şi să ne concentrăm şi mai mult la temele majore ale situaţiei în care ne aflăm: felul în care se rescrie sub ochii noştri societatea în care trăim, natura bulversată de intervenţia umană, migraţia globală şi infodemia – industria informaţiei şi a Big Data, în care trusturile gigantice ne transforma relaţiile umane, industria militară şi tot ţesutul societăţii”, a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Citeste mai mult: adev.ro/qg2vbj