Top 3 meserii care s-au ,,mutat’’ acasă în 2021

Top 3 meserii care s-au ,,mutat’’ acasă în 2021

Anul curent continuă precum cel care s-a încheiat nu de multă vreme, ceea ce forțează multe persoane să se gândească la diverse schimbări pe termen lung, iar una dintre cele mai importante este cea legată de carieră. Din fericire, sunt și job-uri care se pot face de acasă, multe firme alegând să își lase angajații să profeseze în condiții de siguranță, așadar se poate spune că unele meserii s-au ,,mutat’’ de la birou în casă. Dacă și tu te găsești în această situație, ideile de meserii de mai jos te pot ajuta să-ți găsești un loc pe piața muncii din România sau chiar din afara țării, din confortul propriei locuințe.

Iată care sunt ele 3 meserii care se pot face de acasă în acest an

 

  1.   Meseriie din industria creativă

Pentru că piața muncii din România se preconizează a rămâne la fel ca anul trecut, cel puțin din punct de vedere al programului și lucrului de acasă, job-urile din industria creativă se pot realiza foarte ușor de oriunde, chiar și din bucătăria sau sufrageria apartamentului, atât timp cât există o conexiune bună la internet.

Dacă îți place să stai pe rețelele sociale, să îți găsești o slujbă, fie ea și part-time, în acest domeniu și care îți pună creativitatea la contribuție poate fi un bun început pentru un job de viitor. Printre cele mai comune în acest moment sunt cele de social media specialist sau creator de conținut.

  1.   Școala online

În acest an încă se practică predatul în sistem hibrid, iar ținerea cursurilor online începe să devină o obișnuință. Mai mult de atât, nu doar școala s-a mutat în mediul virtual, ci și diverse firme care oferă training-uri. Dacă ai o pasiune mai puțin obișnuită, o poți împărtăși pe diverse canale sub formă de cursuri online, putând să câștigi și o sumă semnificativă de bani în acest fel.

  1.   Job-urile din industria IT

Aproape toate persoanele care lucrează în domeniul IT profesează de acasă în această perioadă. Atât programatorii, cât și cei care oferă servicii de suport își desfășoară activitățile din fața computerului, din confortul propriei locuință. Dacă ești în căutarea unui loc de muncă pe perioada pandemiei și ai cunoștințe în industria IT, te poți orienta către acest domeniu, care este în plină ascensiune.

Oferirea de suport tehnic pentru diverse programe este căutată mai des de băieți, multe fete orientându-se către o carieră în videochat pentru a câștiga mai mulți bani. Iar dacă te tentează un astfel de job, poți arunca o privire pe site-ul celor de la richgirls-studio.ro pentru a afla exact ce înseamnă acest domeniu și cât de bine poți câștiga.

Există destul de multe meserii care se pot face de acasă, iar șansele ca unele să se ,,mute’’ în locuințele angajaților sunt și mai mari într-un viitor nu foarte îndepărtat. Așadar, dacă ești în căutarea unei slujbe pe care să o practici într-un mod flexibil, te poți orienta către una dintre cele prezentate aici. Dacă știi că ai o pasiune care merită împărtășită, poți începe cât mai curând.

Sursă foto: Pixabay.com/ro.