Ținute office pentru femei în sezonul rece: 3 metode pentru a fi mereu la înălțime!

Ținute office pentru femei în sezonul rece: 3 metode pentru a fi mereu la înălțime!

Vântul, ploile, zăpada și temperaturile scăzute sunt doar câteva provocări de care femeile trebuie să țină cont în momentul în care își aleg ținutele pentru birou în sezonul rece.

Ținutele de afaceri ideale pentru femei în aceste situații sunt combinațiile clasice, de exemplu pantaloni cu talie înaltă sau fustă tip creion și blazer sau o rochie simplă cu un sacou deasupra. Nu uita de geanta de mână elegantă și acea pereche de pantofi care te vor scoate din anonimat chiar si la zero grade.

Descoperă cele mai potrivite ținute office pentru iarnă:

Ținuta vestimentară pentru o funcția de conducere

Dacă te afli pe unul dintre posturile de conducere ale firmei, atunci este nevoie să ai un aspect de afaceri semnificativ. Acest lucru înseamnă că trebuie să îți lași acasă puloverul confortabil de lână și cizmele de blană.

Este recomandat să investești întotdeauna în elemente esențiale atemporale, precum sacouri, bluze cu guler, pantaloni culottes și fuste tip creion. Aceste piese pot fi combinate între ele și îți oferă o mare varietate de ținute de iarnă pentru birou. Mizează pe țesături de catifea, cașmir, mătase și lână fină, atunci când este vorba despre haine și intră aici pentru a-ți alege o pereche elegantă de ghete de la Modlet.

Ținută ocazională de afaceri

Codurile vestimentare stricte sunt din ce în ce mai rare, iar codul vestimentar oficial pentru majoritatea femeilor este acum casual business. Iar acestea sunt vești minunate pentru femeile de afaceri conștiente de modă, deoarece își pot amesteca piesele vestimentare office cu diferite alte obiecte.

Blugii de culoare închisă arată casual și serioși în același timp, în combinație cu o bluză de mătase. Un pulover casual este un contrast reușit cu fusta clasică tip creion. Ghetele cu talpă plată formează o echipă bună cu rochiile simple tricotate, iar pantalonii în stil jogger sunt potriviți în combinație cu un sacou.

Dacă îți dorești să adopți acest stil casual business, îndrăznește să amesteci utilul cu elegantul, clasicul cu trendul și experimentează cu materialele. Nu uita să ții cont de următoarea regulă: poartă întotdeauna cel puțin un articol de îmbrăcăminte elegant, precum un blazer sau o fustă creion într-un outfit  casual sau, dimpotrivă, integrează un articol casual, cum ar fi adidași sau blugi într-o ținută clasică de afaceri.

Întâlnire cu partenerii și clienții

În cazul în care ai o întâlnire în afara biroului sau iei masa cu un partener de afaceri, aspectul tău general ar trebui să reprezinte compania. De aceea, este deosebit de important să mizezi pe un aspect îngrijit și să eviți unele greșeli vestimentare, destul de frecvente. Dacă cel cu care te vei întâlni este un client pe care nu îl cunoști, cel mai bine este să te îmbraci elegant, dar discret.

În concluzie, atunci când te afli ca femeie într-o funcție de conducere trebuie să fii un exemplu pentru cei din jur, care au multe așteptări de la tine. Prin urmare, alege acele ținute corespunzătoare care îți conturează personalitatea și te ajută să ieși în evidență într-un mod pozitiv.

Sursa foto: shutterstock.com