SUA: Milioane de dolari pentru experimente pe pisici

SUA: Milioane de dolari pentru experimente pe pisici

Departamentul american pentru Veterani (VA) a cheltuit milioane de dolari pe teste de laborator efectuate pe pisici în trei locații pe teritoriul Statelor Unite, inclusiv un laborator secret de la Spitalul West Los Angeles VA, dezvăluie CBS. O asociație de protecție a animalelor, White Coat Waste Project, a dat în judecată Departamentul, pentru a obține fotografii și documente de la aceste experimente.

“Acestea sunt pisici sănătoase, cumpărate de VA de la pet shop-uri din banii noștri din taxe, duse în laborator, încuiate în cuști mici, mutilate, torturate, injectate cu chimicale, asfixiate, iar apoi omorâte și disecate”, a declarat Justin Goodman, vicepreședinte al asociației White Coat Waste Project.

Fotografiile prezintate de asociație arată pisici legate la monitoare electronice, cu electrozi implantați, care în cele din urmă sunt omorâte în numele științei.

Artemis, o pisică de un an, este descrisă în documente ca o pisică prietenoasă și curioasă, care toarce. Ea a fost supusă unei proceduri denumite implant în cap, în cadrul căreia medicii au făcut găuri în craniul ei pentru a cerceta tipare de somn.

După trei ani de teste studiul a fost finalizat, iar Artemis eutanasiată, arată documentele, potrivit CBS.

citeste mai mult