Sfarsitul tragic al celebritatilor: combinatia fatala de alcool, droguri, depresie, faima si bani care i-a trimis in alta lume pe Michael Jackson, George Michael sau Amy Winehouse

Sfarsitul tragic al celebritatilor: combinatia fatala de alcool, droguri, depresie, faima si bani care i-a trimis in alta lume pe Michael Jackson, George Michael sau Amy Winehouse

De ce se sinucid starurile? Combinatia fatala de droguri, depresie, faima si bani care i-a trimis in alta lume pe Michael Jackson, George Michael, Whitney Houston, Amy Winehouse, Kurt Cobain, Jim Morrison si lista e mult mai lunga.  Sinucideri, atacuri de cord, supradoze de calmante sau droguri, depresia  sau singuratatea, toate la un loc sau separat, au facut ravagii printre starurile acestei lumi. 

Nu vorbim doar de cantareti ci si despre actori, si aici avem o lista la fel de lunga si de trista: Marylin Monroe – supradoza de barbiturice, Robin Williams- spanzurare, dar si scriitorii Enerst Hemingway – impuscare si Virginia Wolf – inecare, arata ca este foarte greu sa iti mentii luciditatea si echilibrul emotional si pishic atunci cand esti faimos. Lista este completata de vedete care au incercat sa se sinucida si nu au reusit: Owen Wilson, Eminem, Drew Barrymore, Elton John sau Helle Berry. Sa nu uitam de o alta categorie care te ingrozeste: copiii vedetelor, am putea sa ii numim victime colaterale: fiica lui Whitney Houston , baiatul lui Stalone, fiica lui Michael Jackson, Paris, doar a incercat.

Top 20 sinucideri celebre

20. Reinaldo Arenas. Cunoscutul poet cubanez s-a sinucis cu o supradoză de alcool și droguri după ce a aflat că este infestat cu virusul HIV. În scrisoare de adio și-a îndemnat conaționalii să părăsească Cuba.

19. Justin Fashanu. Fotbalistul britanic s-a spânzurat după ce fusese acuzat că violase o minoră. A lăsat scris că actul sexual fusese cu acordul fetei.

18. Friedrich Alfred Krupp. Bogatul industriaș s-a sinucis după ce în presă a apărut un articol care îi dezvăluia homosexualitatea.

17. Brutus. S-a autoîmpins într-o sabie. A făcut-o oarecum nevoit după ce o bucată de vreme se rugase de diverse persoane să-l omoare. Cauza: nemulțumirile politice și păcatele mai vechi.

16. David Strickland. Actorul din Suddenly Susan s-a spânzurat. Se crede că a făcut acest gest pentru că își întrerupsese tratamentul cu litiu pentru atenuarea depresiei.

15. Nero. S-a aruncat în Tibru după ce a constatat că toți servitorii părăsiseră palatul și nu avea cine să-l omoare. Cauza: revoltele poporului împotriva sa.

14. Jack London. S-a sinucis cu supradoză de morfină și atropină cel mai probabil din cauza unei insuportabile dureri renale. Singura care a contestat ideea sinuciderii a fost văduva lui.

13. Cleopatra. Ca și în alte cazuri nu se știe dacă s-a sinucis sau a fost ucisă. Oricum, dacă s-a sinucis a facut-o pentru că era, în general, dezamagită și pretențioasă. Cleopatra și-a sfârșit zilele fiind mușcată de o cobră, pe care chiar ea ar fi provocat-o.

12. Sylvia Plath. Scriitoare, poetă și eseistă, Plath s-a sinucis prin gazare, băgându-și capul în cuptorul din bucătărie. În prealabil izolase camerele în care dormeau copiii cu haine și prosoape ude.

11. Diane Arbus. Celebra fotografă s-a sinucis la 48 de ani din cauza depresiei. A făcut-o cu ajutorul pastilelor și tăindu-și venele cu o lamă.

10. Iuda. S-a spânzurat după ce l-a trădat pe Isus.

09. Vincent van Gogh. S-a împușcat în piept. În ultimii ani de viață lui Vincent i se agravaseră bolile psihice, iar el fie nu mai voia, fie nu mai putea să picteze.

08. Michael Hutchence. Sinuciderea e doar o speculație în cazul solistului de la INXS. Acesta a fost găsit spânzurat într-o cameră de hotel. O altă ipoteză ar fi că s-a spânzurat fără voie în timpul unor practici sexuale mai neobișnuite.

07. Virginia Woolf. Åži-a umplut buzunarele cu pietre și s-a înecat într-un râu. Cauza: depresie puternică aprofundată de distrugerea Londrei în timpul celui de-al doilea Război Mondial. În biletul de adio a mărturisit că simte că înnebunește din nou.

06. Ernest Hemingway.
 S-a împușcat după o perioadă de internări și tratamente pentru boli ale sângelui și inimii. Se bănuia că suferea și de paranoia, crezând că este urmărit de FBI. Mai târziu s-a dovedit că așa era. Åži fratele lui mai mic, Leicester, s-a sinucis tot prin împușcare, iar nepoata, Margaux, cu supradoza de fenobarbital.

05. Adolf Hitler și Eva Braun. Cei doi s-au sinucis într-un buncăr din Berlin după căderea celui de-al treilea Reich. Pentru trecerea spre eternitate dictatorul absolut și iubita lui au ales cianura. Alături de cadavrele celor doi au fost descoperite și cele ale soților Goebbels și ale celor șase copii ai lor.

04. Sigmud Freud. S-a sinucis cu morfină fiind ajutat și asistat de doctorul său, Max Schur. Cauza: De-a lungul vieții suferise mai mult de 30 de operații din cauza cancerului oral provocat de fumat. La momentul respectiv a considerat orice formă de luptă împotriva bolii ca fiind inutilă.

03. Dalida. Diva Franței s-a sinucis cu barbiturice. În scrisoarea de adio și-a cerut iertare pentru gestul făcut și a mărturisit că viața i se părea de nesuportat. Este primul artist care a obținut un disc de diamant.

02. Kurt Cobain. S-a împușcat în garaj unde a și fost descoperit de un electrician care venise să instaleze un sistem de alarmă. A lăsat un bilet în care spunea că nu mai simțise de prea mulți ani entuziastmul de a compune sau asculta muzică. În sânge i s-a găsit o cantitate considerabilă de heroină și Valium.

01. Marylin Monroe. A fost găsită moartă în propria casă după ce luase o supradoză de somnifere. În jurul morții divei au fost făcute zeci de speculații, printre care cea conform căreia ar fi fost ucisă de frații Kennedy.