Se dă startul sezonului de iarnă pentru pasionații de sporturi extreme! Iată care sunt activitățile pe care TREBUIE să le încerci!

Se dă startul sezonului de iarnă pentru pasionații de sporturi extreme! Iată care sunt activitățile pe care TREBUIE să le încerci!

Iarna este un sezon iubit de foarte mulți oameni datorită faptului că aceștia se pot bucura de jocurile în zăpadă. Odată cu venirea anotimpului rece, majoritatea românilor se distrează pe pârtiile de schi alături de familie și de prieteni. Pasionații de sporturi extreme fie profesioniști, fie amatori aleg să își petreacă concediile în natură, datorită beneficiilor majore care vin la pachet cu activitățile specifice iernii. 

Descoperă mai jos activitățile care NU TREBUIE să îți scape!

 

  1. Snowboarding-ul

Snowboarding-ul este un sport individual, care se desfășoară pe zăpadă și care necesită anumite cunoștințe pentru a-l practica. Dacă ești începător, apelează la orele de instrucție și nu pleca niciodată singur cu placa. De asemenea, trebuie să cunoști zonele interzise de pe pârtie și marcajele speciale, semnele care îți indică direcția. Este extrem de important să îl practici în condiții de siguranță, pentru a diminua cât mai mult riscul de accidentare proprie sau a altor persoane din jur. Totodată, echipamentul pe care îl folosești, trebuie să fie adecvat și ales în așa fel încât să nu îți fie frig. Alege geci de snowboard de la Boarders și personalizează-ți ținuta așa cum îți dorești. Fii conștient că este un sport care te expune constant la anumite riscuri, de aceea trebuie să îți cunoști limitele și să progresezi prin exercițiu continuu. 

 

  1. Parapanta

Zborul cu parapanta în tandem este un sport de care foarte multe persoane se tem și de aceea nu este extrem de popular. Cu toate acestea, este o activitate pe care nu ar trebui să o ratezi, mai ales dacă îți plac senzațiile tari. Acest tip de zbor este considerat de instruire, are două locuri, al pilotului și cel al pasagerului, fiecare cu sistemul său de asigurare, așadar vei fi în siguranță pe tot parcursul timpului. Pentru acest sport nu există restricții de vârstă și nu este nevoie de experiență anterioară, pentru că vei avea permanent alături de tine instructorul. Tot ce trebuie tu să faci este să te bucuri de peisajele unice pe care le vezi! În România, această activitate o poți practica în Poiana Brașov. Totuși, dacă vrei să descoperi și alte destinații turistice din Europa, dă click aici.

 

  1. Tubing pe zăpadă

Tubingul, este un sport destul de nou în România, o activitate similară cu sania, dar pe care o înlocuiește cu inele sau colace gonflabile, create cu o bază tare pentru protecție și special concepute pentru a oferi o viteză mai mare de coborâre și o experiență cât mai palpitantă. Vârsta minimă pentru practicarea snow tubing-ului este de 5 ani, dar se recomandă ca orice copil să fie însoțit de un adult. Casca de protecție este necesară indiferent de vârstă, la fel și o pereche de mănuși.

 

Așadar, dacă ești pregătit de venirea zăpezii și vrei să încerci activități noi și sporturi de iarnă mai mult sau mai puțin populare, programează-ți chiar de acum concediul și bucură-te de experiențele inedite!

 

Sursa foto: Shutterstock.com