Cititorii ne scriu: “Prom night – versiunea românească”

Cititorii ne scriu: “Prom night – versiunea românească”

Anul 2038, România, într-un oraș uitat de lume. Balul de treizeci de ani de la absolvirea liceului era pe sfârșite. În sala de sport a liceului, împopoțonată cu beteală și baloane colorate pentru această ocazie, mai rămăseseră doar câțiva oameni.
Ora 5 dimineața îi prinsese în vechiul liceu pe un saxofonist beat care îngăima un cântec trist pe scena improvizată, un el și o ea înlănțuiți pe ringul de dans, fiindu-le frică parcă să își dea drumul unul altuia, și într-un colț, uitat de toată lumea, un bărbat singur și o sticlă de wisky.
Tulburat de amintiri scoase la iveală de aburii alcoolului și de revederea atâtor foști colegi, acel bărbat, bine îmbrăcat, impresionant chiar prin statură, rostea încâlcit un mesaj pesemne unei vechi iubiri, într-o postură, total nedemnă de statutul lui, dar în totală armonie cu momentul de față.
” -Nu știu, dar sper, ascult o melodie și mă uit la o poză cu tine și iar scriu în amintirea a ceea ce a fost cândva undeva departe de aici, de unde sunt eu, de unde am fost noi. Complexitatea liniștii mă doboară uneori. Carpe diem îmi spuneau ochii tăi în fiecare seară când ne cuibăream în pat sub lumina reflectorului din curtea interioară a clădirii, visele noastre plecau împreună către un viitor nesigur și neclar, visele tale plecaseră de mult timp de lângă mine, eram acolo doar ca un paznic al trupului tău gol de cine știe ce stihii ale naturii, odioase creaturi ale nopții pe care le înfruntam în coșmaruri uitate. Forțat de circumstanțe, trebuia să fiu bun și întelegător, să visez cu ochii deschiși cu toate că afara ploua devastator, iar furtuna încerca să mă ademeneasca sub stropii mari de ploaie britanică în ceața sufocantă a unei insule depresive”. (S.S)

 

CDnews.ro oferă cititorilor săi șansa ca textele semnate de ei să fie publicate, și astfel, să poată fi citite de membrii comunității strânși în jurul acestei publicații online. Vă așteptăm cu interes textele și materialele pe care le puteți trimite la adresa office@cdnews.ro. Redacția CDnews.ro